pátek 19. února 2021

Zavařování v elektrické troubě

Ne každý ví, že zavařování ovocei zeleniny je možné také v troubě – elektrické , plynové či horkovzdušné. Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. Sklenice můžeme podložit nepotřebnou mokrou utěrkou. Někdo nestaví sklenice na suchý plech, ale na plech s vodou.


Ušetří vám docela dost času.

Zavařovačky nesmějí být. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické , plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. U elektrické trouby si nastavte ohřev na horní i dolní topné těleso na 1°C.


Plynovou troubu nastavte na stupeň až podle jejího typu. Do předehřáté trouby vložte plech se sklenicemi.

Obvykle se doporučuje nastavit troubu na stupeň maximálně pak na stupeň 2. V případě elektrické trouby se obvykle doporučuje nízká teplota okolo 100°C. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit! Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100.


Potřebovala bych přesný popis na zavařování v elektrické troubě. Jedná se konkrétně o meruňky. Možná to budete muset párkrát vyzkoušet a tak trochu experimentovat.


Naplněné sklenice stavíme na dno trouby na suchý plech. V mikrovlnce dá se zavařovat jen pár sklenic s menším objemem, ty hřejte 5–minut při 7W. Tyto údaje jsou orientační, záleží na výkonu trouby, velikosti sklenic a surovinách. Postupujte podle návodu na obsluhu trouby.


Většina klasických zavařovacích víček v troubě nejiskří, ale raději to dopředu vyzkoušejte. Ať už dáváte přednost indukčním, elektrickým, kombinovaným nebo plynovým sporákům, u značky MORA si zaručeně vyberete. Sporáky MORA s novou multifunkční troubou jsou připraveny udělat vše pro perfektní výsledek vaření, pečení, grilování a maximální spokojenost kuchaře i strávníků.

Tabulky pro pečení osahují následující způsoby pečení. Vyberte si způsob podle vybavenosti Vašeho spotřebiče. Krom nastavení teploty a doby zavařování se postup v plynové či elektrické troubě nijak od horkovzdušné trouby neliší. Troubu byste měli vždy předehřát, elektrickou na až 100° a plynová na první stupeň.


I v tomhle postupu zavařování , je nejlepší vždy vyzkoušet. Elektrickou troubu nastavte na ohřev horního i dolního topného tělesa na teplotu. Autor: Archiv ireceptar.


Tento způsob se mi osvědčil u kompotů, hub, marmelád i masa. V zásadě byste měli v troubě zavařovat pouze sklenice stejné velikosti, obvodu a se stejným obsahem. Abychom v horkém vzduchu maximálně ochránili. To je schopno přinést opravdu zajímavou metodu zavaření prakticky čehokoli. V plynové i elektrické troubě zavařujeme především ovoce a zeleninu, pro zavařování jiných druhů potravin není tento způsob příliš vhodný, je ale ideální pro zavařování upečeného cukroví.


Důležitou podmínkou pro tento způsob zavařování je, aby teplo v troubě bylo rovnoměrné. Na internetu jsou informace poněkud protichůdné: na suchý plech - na mokrou utěrku - postavit do vody Různí se i doby a teplota zavařování ( -150C, 20min.-1hodina), takže mám z toho tu větší hlavu vevnitř… Díky za rady a zkušenosti. Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě kompot z blum horkovzdušná trouba recepty blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec. Teplota elektrické trouby se rozebírá na Labužník.


Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения