Plynové trouby jsou na sušení nejméně vhodné vzhledem k problematickému nastavení přesné teploty a nedostatečné cirkulaci vzduchu. Sušené ovocné placky Ingredience. Je však vhodné držet se určitých pravidel.
Pro sušení nevelkého rozsahu může posloužit i trouba. V prvé řadě je třeba zachovávat teplotu pod stupňů při sušení ovoce a stupňovou hranici u zeleniny. V takovém případě je nutné vymyslet, jak jej „zakonzervovat“, aby se rychle nezkazilo.
Ovocné pyré se nejpohodlněji suší v sušičce ovoce. Ke každé sušičce je přiložen návo kde je popsán postup sušení ovocných placek (kůže). Sušičky mají zabudovaný termostat a časový spínač, nastavíte si teplotu a dobu sušení.
V troubě - jestliže máte troubu s nastavitelnou regulací teploty, ideálně horkovzdušnou s ventilací, pak by to neměl být problém. Teplotu tam nastavit nejde, proto zvolte nejnižší možnou intenzitu a často kontrolujte, v jakém stadiu sušení je – nejde dopředu říct, jak. Postup sušení v sušičce je jednoduchý.
Nastavte teplotu ideálně na - 45°C, protože tato teplota je nejšetrnější k vitamínům, které zůstanou v maximální výši stále uvnitř. Takto rozmixované pyré nalijte v tenké vrstvě na silikonové podložky, které jsou součástí sušičky nebo si můžete vypomoci pečícím. Výhodou placek je, že při sušení si ovoce zachovává většinu cenných živin.