středa 20. dubna 2016

Sušení ovocných placek v troubě

Plynové trouby jsou na sušení nejméně vhodné vzhledem k problematickému nastavení přesné teploty a nedostatečné cirkulaci vzduchu. Sušené ovocné placky Ingredience. Je však vhodné držet se určitých pravidel.


Pro sušení nevelkého rozsahu může posloužit i trouba. V prvé řadě je třeba zachovávat teplotu pod stupňů při sušení ovoce a stupňovou hranici u zeleniny. V takovém případě je nutné vymyslet, jak jej „zakonzervovat“, aby se rychle nezkazilo.


Ovocné pyré se nejpohodlněji suší v sušičce ovoce. Ke každé sušičce je přiložen návo kde je popsán postup sušení ovocných placek (kůže). Sušičky mají zabudovaný termostat a časový spínač, nastavíte si teplotu a dobu sušení.


V troubě - jestliže máte troubu s nastavitelnou regulací teploty, ideálně horkovzdušnou s ventilací, pak by to neměl být problém. Teplotu tam nastavit nejde, proto zvolte nejnižší možnou intenzitu a často kontrolujte, v jakém stadiu sušení je – nejde dopředu říct, jak. Postup sušení v sušičce je jednoduchý.


Nastavte teplotu ideálně na - 45°C, protože tato teplota je nejšetrnější k vitamínům, které zůstanou v maximální výši stále uvnitř. Takto rozmixované pyré nalijte v tenké vrstvě na silikonové podložky, které jsou součástí sušičky nebo si můžete vypomoci pečícím. Výhodou placek je, že při sušení si ovoce zachovává většinu cenných živin.


Suší se ideálně při teplotě 40°C až 45°C, tak teplo neničí ani vlákninu, ani vitamíny a minerály. Síta, fóliové misky i síťky myji v myčce nádobí. Strapková: Jak správně postupovat při sušení ovocných placek ? Mohu podobně sušit i rajčata? Z rajčat můžete připravit placky stejným způsobem jako placky ovocné. Takto jemné placky se pak používají na přípravu ovocných rolá jdou dobře srolovat.


Některé druhy ovoce (jahody) stačí rozmačkat, pak získáme placku s kousky ovoce, kterou krájíme na kousky a použijeme například do jogurtu (z této placky by se roláda špatně srolovala). K sušení ovoce a zeleniny si lze vystačit i bez speciálního náčiní. Máme tipy na pomocníky pro nejzdravější konzervaci úrody. Hrušky křížaly předpečte před sušením v troubě , budou tak chutnější.


Jablka, meruňky, hrušky, mirabelky a broskve v důsledku sušení mírně změní své zabarvení. Při průmyslovém sušení pro komerční účely se tomu předchází sířením, sušené ovoce tak vypadá lákavější. Zajíci v krabici Zajíci v krabici je služba, díky níž můžete ochutnávat kvalitní a netradiční potraviny a přitom můžete zůstat v pohodlí domova.


Pokud chcete mít usušené ovoce. Každý měsíc Vám domů dorazí krabička, jejíž obsah je do poslední chvíle překvapení! K ní získáte recepty a dozvíte se, proč byste tu kterou potravinu měli do svého. Měsíce září a říjen bývají ve znamení sběru vlašských ořechů.


Jak dlouho je potřeba nechat vlašské ořechy proschnout a jaký způsob je nejlepší? Dají se použít k přípravě pizzy nebo rolád se slanou náplní. Například v tuto chvíli kanadské borůvky a rajčata. Nastavte sušení dle doporučení v návodu k sušičce, a pokud konkrétní suroviny. Najdete tam recepty na veganskou pizzu, kapustové chipsy, ovocné placky,.


Výhodou sušených placek je, že si můžeme s trochou fantazie vytvořit různé. Když je ovšem „kůže“ dobře suchá svrchu i zespoda, už pokroutky v cukru neobaluji. Neobaluji ani hodně suché odkrojky ze stran. Ty drobně nasekám a později použiji do pečiva. V současných magazínech jsou k vidění krásně „vystajlované“ fotky sušených ovocných placek.


Lze v této sušičce sušit i ovocné placky? Chci chystat pro děti něco sladkého ale zdravého na zimní mlsání. Při sušení v troubě se spíše než sušení na plechu s pečicím papírem doporučuje sušení na lískách či pečicím papíru s roštem. Troubu během sušení nastavíme v prvních fázích na 20–stupňů Celsia a dvířka necháme na pár centimetrů nastevřená, aby mohla pára ze surovin volně unikat.


Na tenké plátky nakrájenou zeleninu můžeme sušit za jasného teplého dne na slunci, nebo při mírné teplotě (50°C) v potevřené troubě nebonerjlépe ve speciálních domácích sušičkách. Obě ringle a Opal se Vám při sušení roztečou. Na plech dáte mastný pergamenový papír a na něj rozprostřete vrstvu 8-mm tlustou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения