čtvrtek 21. dubna 2016

Jitrocelový sirup na kašel

Jitrocelový sirup je starý babičkovský recept, který vždy nejvíce ocenily děti. Je tak jednoduchý, že se vyplatí, abyste si už teď do kalendáře poznačili, kdy máte jít v příštím roce jitrocel nasbírat. Přípravek Triphala je kombinací tří ájurvédských bylin na účinnou detoxikaci organismu přírodní cestou. Tato kombinace působí velmi pozitivně na celý trávicí systém, nervovou soustavu a psychický stav.


Samozřejmě, že jitrocelový sirup na kašel lze koupit v lékárně. Nicméně dobu, kterou vám zabere cesta do lékárny a stání ve frontě, můžete věnovat velmi jednoduché přípravě lahodného domácího sirupu. Tmavý cukr či me lístky jitrocele, šroubovací sklenici a chuť do práce.


Dobrý den, už týden mám kašel převážně v noci. Když kašlu cítím kovovou pachuť. NEcítím se unavená,žádné horečky,prostě naprosto v pořádku až na ten večerní kašel ,který mě budí ze spaní. První mi to přišlo jako suchý kašel a použila jsem sirup.


To nezabralo ,tak jsem použila na vlhký kašel prášky. Stejně tak tvrdé nafouklé břicho a suchý kašel patří hned do ordinace zvířecího lékaře. Jestliže je kašel hodně úporný a vysilující a jen jitrocelový sirup nedokáže krk zklidnit, psovi také může pomoci veterinář.


Léky na potlačení kašle totiž může vybrat a nadávkovat jen veterinární lékař. Rozpouští hleny, má protizánětlivé účinky, čistí průdušky i. Psincový kašel je normální kašel , zdravého silného psa přejde během týdne bez veta. Kdyby se pes horšil, cokoliv se vám nezdálo tak na veterinu.


Spíš BACHA až budete kupovat sirup , musí být slazený cukrem, pes nesmí umělé sladidlo, což se mě stalo že mě v lékárně nabídly, když je to pro psa tak bez cukru že? Upozornění a opatření Před užitím přípravku Mucoplant proti kašli s jitrocelem a medem sirup se poraďte se svým lékařem, lékárníkem nebo zdravotní sestrou. Kašel je přirozenou obrannou reakcí, jehož prostřednictvím se organismus snaží udržet průchodné dýchací cesty. Kašel , ať už suchý nebo vlhký, by se neměl podceňovat.


Suchý kašel obvykle vzniká na počátku onemocnění, například infekce dýchacích cest, později mnohdy přechází na kašel produktivní. Je důležité rozpoznat, jaký typ kašle vás trápí, jedině tak se můžete rozhodnout pro ty správné léky na kašel. Machen Sie Ihr Lieblingsgetränk einfach selbst. Doktorka nám na kašel doporučila koupit jitrocelový sirup , tak jsme si ho vyrobily.


Natrhaly jsme na louce mladé lístky jitrocele kopinatého (ten s úzkými lístky) - dvě hrsti. Listy jsem opláchla, povařila v malém množství vody, rozmixovala a přecedila přes sítko. Do teplého (ne horkého) výluhu jsem přidala med a špetku kyseliny citrónové.


Ze dvou hrstí lístků jsem. Příroda se konečně zazelenala, tak můžeme využít její léčivé síly, stačí si jen najít chvilku času a vydat se na místo do lékárny ven na bylin. Sirup na kašel s olivovým olejem. Domácího sirup proti kašli s olivovým olejem vám pomůže bojovat proti kašli a sníží i případný zánět v krku. Co budete na tento sirup potřebovat?


Jako další přírodní přípravek na kašel lze podle doktorky Pončákové použít také jitrocelový sirup. Používá se zejména jako doplňková péče při nemocech z nachlazení a infekcích dýchacích cest (při katarech dýchacích cest, podráždění hltanu a při bronchitidě). Slizové látky a saponiny.


U bylinkových jednodruhových se vám bude hodit na zklidnění bazalka, při odkašlávání například jitrocelový nebo borovicový sirup , které ředí hlen, na znecitlivění pomáhá eukalyptus. Pokud chcete širší záběr, sáhněte po sirupu, který kombinuje několik bylin, jejichž účinky se navzájem podporují. Nebo sirup přivést k varu, povařit minutu a nalít do lahví nebo sklenic, které obratem uzavřeme.


Třetí, nejšetrnější metoda, je sirup dále tepelně neupravovat a skladovat jej v lednici nebo v mrazničce. V ledničce je jeho životnost sice nejkratší, ale na oplátku je sirup nejúčinnější. Moje chrtice měla také psincový kašel a na radu veta jsme léčili jitrocelovým sirupem a za pár dní byla zdravá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения