pátek 1. dubna 2016

Domácí kuřecí šunka

Domácí kuřecí šunka

Pane Karle, je mně vás líto , za omezený názor že šunka je pouze vepřová ( krůtí, kuřecí ) ve Francii jsem se dostak k ochutnání šunky ochucené oregánem a jalovcem , můžu vás ubezpečit že něco takového jste nejedl atd takže schrnuto bežte se postavit do fronty na šunku za 1Kč 8-) já si udělám v šunkovaru. Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku. Jednoduchý a levný recept na výbornou domácí šunku, po které se rychle zapráší, navíc i ušetříme.


Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a zhruba 2- 2g rozkutrujeme v sekáčku potravin na jemnou fáš. K masu přidáme sůl, pragandu – řeznickou rychlosůl, med a maso buď rukou, nebo v robotu za pomocí háku hněteme. Ingredience: kg kuřecí prsa, 1ml vody, lžička cukru, 25–g soli. Dáme na hodin odležet.


Pokud máte doma šunkovar a ještě jste ho nevyužili, určitě to změňte. Jednoduchá a přitom tak chutná, hlavně domácí a bez zbytečných přidaných konzervačních látek. Samozřejmě, přidal jsem i rychlosůl, někdy jsem dělával i bez rýchlosoli, ale tato nám doma chutná více. Hlavně vím, že obsahuje kuřecí prsa, žádné chrupavky, kosti a jiné. I v prvním lednovém Nekupujeme, vyrábíme se podíváme na to, jak si doma připravit dobroty bez náhražky, zvýrazňovačů chuti a dalších věcí, které nemají v jídle co dělat.


Domácí kuřecí šunka

Začínáme domácí kuřecí šunkou! Chcete připravit na Silvestra něco originální a prudce jedlé? Vynikající domácí kuřecí roláda, kterou pokud nakrájíte na tenké plátky, víte podávat i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Jemná česneková chuť a pokud přidáte bylinky tak rozvoní během pečení celý byt. Jinak, šunka vždycky pustí vodu, není to na závadu.


Ovšem suchá jak cesta by být neměla. Ale: zase je potřeba si uvědomit, že někteří velkovýrobci dávají do směsí různé přísady, které dokážou v mase udržet co nejvíce vody. Pak dělá šunka dojem šťavnatosti, ovšem za ceny vysokého podílu vody. Doma připravená šunka obsahuje vámi vybrané kvalitní maso a vámi vybrané suroviny, které si pro přípravu zvolíte.


Domácí kuřecí šunka

I proto se stalo trendem připravovat si šunku doma, buď s pomocí šunkovaru nebo pomalého hrnce, avšak šunkovary vám značně usnadní celou práci. Recept na domácí vepřovou šunku. I když někteří tvrdí, že domácí výroba šunky je složitá, opak je pravdou. Je to velice jednoduché, máte vlastní produkt a znáte jeho složení, narozdíl od některých kupovaných produktů.


Tématické fráze: krůtí šunka domaci kuřeci šunka krůtí šunka recept šunkovar výroba šunky recepty domaci kureci šunka recept domácí kuřecí šunka z šunkovaru domácí šunka kuřecí recept na krůtí sunku výroba krůtí šunky domácí šunka recept kruti sunka v sunkovaru recept na domácí kuřecí šunku výroba. V průběhu důkladného hnětení přiléváme po menším množství studenou vodu. Dobře propracovanou směs dáme do nádoby, zavíčkujeme nebo.


Koupila jsem rovnou kuřecí prsa. Koukala jsem, aby byly co nejčerstvější, protože ještě dva dny budou ležet v lednici. Doma jsem hned šunkovar vybalila, naložila maso a za dva dny bylo hotovo. Až jsem byla překvapena, jak vlastně pravé šunka chutná.


Víc než šunka ale chutná jako šunkový salám a tenké plátky z ní nenakrájíte, i kdybyste se sami rozkrájeli. S experimentováním rozhodně nekončím a svoje místo v kuchyni si domácí šunka také najde, ale měla jsem větší očekávání. To domácí kváskový chléb je na rozdíl od šunky splnil na víc ne 1. A tady se rozchází příběh, zatímco první šunka byla z vepřové plece, s česnekem a pepřem, ne příliš povedená, druhý pokus byl z kuřecího masa s medem a rozmarýnem, a velmi chutná.


Domácí kuřecí šunka

Dnes píšu o té kuřecí , ale připojím i krátký příběh šunky vepřové. Není nad šunku domácí výroby. Kromě vepřové pečeně můžete použít i vepřovou kýtu, plecko, hovězí zadní, kuřecí nebo krůtí maso. Kameraman Marek Tichý dotáhl recepturu k dokonalosti, věříme tedy, že i Vám se p. Základem šunkovaru je válcová nádoba, do které maso upěchujete v mikrotenovém.


Tato směs však zajistí to, že šunka bude i po uvaření hezky vonět a nebude mít zašedlou barvu. Obyčejnou sůl tak můžete touto směsí alespoň trochu obohatit, pokud chcete, aby výsledek byl co nejefektnější. Snadná výroba domácí šunky. Maso pokrájejte na větší kusy a dejte do misky.


Postupně přidávejte sůl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения