pátek 31. března 2017

Třístupňové vedení kvasu

Třístupňové vedení kvasu Je celkem obtížné jednoduchou a pochopitelnou formou vysvětlit třístupňové vedení kvasů. Historicky staří pekaři vždy použili zbylý kvas (v některých pramenech se uvádí i těsto) na následnou výrobu chleba dalšího dne. Kvas si připravím dle běžného způsobu (já používám recept kde prvních hodin nechám zrát celozrnnou žitnou mouku a vodu a následně už omlazuji jen žitnou chlebovou moukou a vodou - recept najdete ZDE) a pro lepší uskladnění si ho zahustím na nátěstek.


Nevidím v tom smysl… Neee. Fakt jsem netušil, co mne ještě čeká. Autor: SvetluskaHodnocení:.

Suroviny: Nastavení pekárny: Postup: Kvas si připravíme podle receptu č. Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví. Projděte si naše materiály o tom, jak tuto situaci zvládnout. Tradiční českou technologii představuje třístupňové vedení kvasu.


Poté, co jsme kvásek založili a upekli z něj první chleba, bude veškerá další péče spočívat v jeho krmení – tomu se mezi pekaři říká vedení kvasu. Pokud jste postupovali dle postupu popsaného v návodu na založení kvásku, tak teď máte (pravděpodobně v lednici) několik lžic hladového a velmi kyselého kvásku. Pokud jste někdy zkoušeli udržovat kvásek doma, s velkou pravděpodobností jste narazili na třístupňové vedení kvasu.


Tenhle velmi sofistikovaný postup na přípravu kvasu mají v malíku tradiční čeští pekaři.

Pomocí vedení na tři stupně si takhle umí připravit potřebný kvas vždy v té nejlepší kondici a ve. Výroba tradičního kvasového chleba začíná vyváděním - množením žitného kvasu , tzv. V jednotlivých stupních kvasu dochází k postupnému prokvášení žitné mouky. Kvasu nevadí kovové nádoby. Nejlepší bude, když budete kvas nechávat vyzrát v míse, ve které budete potom rovnou zadělávat těsto.


Pokud chcete kvasu udělat více než 5g potřebných na chléb, abyste z něj mohli připravit chlebovou drobenku na další vyvádění kvasu , připravte ho více. V tomto případě musíte. Pečení chleba je věc velice jednoduchá nebo naopak velmi složitá.


Záleží na tom, jak se k tomu přistupuje. Na internetu můžete najít stránky, které velmi složitě popisují třístupňové vedení kvasu , samozřejmě každý stupeň při jiné stanovené teplotě. Keď je dobré ovocie a dobre to vykvasí, zo 1litrov kvasu vyjde desať litrov destilátu.


Pri príprave kvasu je potrebné používať vínne kvasinky a živnú soľ na dobré rozkvasenie kvasu. Kvasinky sú nevyhnutné pre správnu a rýchlu zmenu. Já to ale popíšu jednoduše, aby bylo opravdu jasno. Nejdříve ale běžná domácí varianta.


A poznamenám hned na začátku, ty hodnoty níže uvedené jsou vypočítané na můj kilový bochník. Způsob je následující: Nadrcené kváskové nudle, vodu a žitnou mouku smícháme v poměru asi : : 1. Pak zahájíme rychlé třístupňové vedení.

Tento recept vznikl 26. Pořád se člověk učí a zdokonaluje. Kvásek lze také založit z polovičního množství což jsem tehdy nevěděla, teď už to vím :-). Přizpůsobíte tomu i vhodnou sklenici, tudíž menší. Také jsem zjistila, že.


Velkoobchodní sklad surovin Společnost Tritia provozuje velkoobchodní sklad surovin pro pekaře, cukráře, výrobny lahůdek a gastro provozy. Náš sortiment obsahuje více jak 2položek od mouky, fondánu, jádrovin. Zcela jistě by ji měli nižší, dokonce lze i spočítat o kolik.


A vy to nepochybně umíte líp než jiní. Ani dvě bečky ze stejného ovoce stojící vedle sebe nejsou. Kvas byl v plastovém sudu, hermeticky uzavřen a přetlak upouštěn přes kvasnou zátku. Nechal jsem to tam 4-týdnů.


Otevřel jsem to pár hodin před pálením, na kvasu nebyla žádná deka ani plíseň, vrchní vrstva ovoce vypadala jako čerstvá, ale pak když jsem šáhnul hlouběji, tak tam bylo hromada kvasu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения