čtvrtek 23. března 2017

Rajčatový kečup recept

Rajčatový kečup recept

Do propečené směsi přidáme sůl, cukr, ocet a ostatní koření, zamícháme a dopékáme ještě minut. Horkou směs na kečup rozmixujeme. Rajčatový kečup plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru nebo sterilujeme. Na topinky, k těstovinám, do omáček, apod. Vše rozmixujeme dohladka a pokud chceme mít kečup doopravdy hladký, ještě kečup propasírujeme.


Rajčatový kečup recept

Sklenice, ve kterých budeme kečup skladovat, vyvaříme horkou vodou. Poté je naplníme, uzavřeme a dnem vzhůru necháme odstát do vychladnutí. Jemný domácí rajčatový kečup používáme podle naší chuti k dochucení různých. Hotový domácí rajčatový kečup ihned zahorka plníme do malých uzavíracích skleniček a necháme zchladnout dnem vzhůru. Jsou toho asi - litry.


Na omáčku používám dl směsi, masox, dl vody, dl smetany. Pak už jen dochutit a zahustit. Na prvních asi minut hrnec ještě přikryji pokličkou a jakmile rajčata pustí šťávu, tak odkryjeme poklici a budeme vodu vyvařovat, aby byl kečup hustý. Doporučuji napřed vodu hodně vyvařit a až potom mixovat, protože kdyby jste ještě chtěli rozmixovaný kečup vařit a vyvařit z něj ještě vodu, tak to hodně cáká.


Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Jak je známo, kečup mají v oblibě zejména děti a mládež, u nichž rajčatový kečup vítězí nad tradiční hořčicí. I já jsem zkoušela tento recept a je fakt výborný!


Kdo má ale rád kečup trochu hustší, já jsem to udělala tak, že po rozvaření rajčat s cibulí (ještě před rozmixováním) jsem ubrala naběračkou, něco málo vody, která se hezky oddělila od slupek. Když se to totiž má vyvářet, zbytečně spotřebováváme elektriku a rajčata také ztrácí na hodnotě. Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup výroba kečupu kečup z rajčat recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recept na výborný kečup domácí kečup z rajčat recepty na kecup jak se dela kecup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup.


Rajčatový kečup recept

Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku. Poradíme vám ale také recept , jak v kečupu snížit obsah cukru nebo jak to udělat, abyste kečup nemuseli zavařovat. A pokud jste klasického kečupu už přesycení, uvařte si z velké úrody rajčat dokonalý sicilský rajčatový džem. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Domácí rajčatový kečup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Vyberte si recept na domácí rajčatový kečup a připravte si chutný a výjimečný domácí rajčatový kečup pokrm, lahůdku nebo nápoj. Recept domácí rajčatový kečup.


Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší domácí rajčatový kečup ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Výborný kečup vyrobený kromě rajčat z cibule, česneku, celeru, bylinek, koření a dalších su. Neexistuje jeden univerzální recept na kečup.


Každá značka a každý kuchař používá svůj mix koření. Základem kečupu jsou ale vždy rajčata, rajčatový protlak, ocet a sůl. Většinou v něm ucítíte také bobkový list. Zbytek ingrediencí a jejich poměry už jsou na kuchaři. Váš recept na kečup a je úžasný.


Rajčatový kečup recept

Zachovala jsem původní recept a určitě v tom budu pokračovat. Hustota není jako u kupovaného kečupu, ale to vůbec nevadí. Vařila jsem jednu várku asi hodinu a stačilo to. Je fakt, že by si měl recept každý malinko upravit dle zralosti a chuti rajčat i. Cukr tam nedávejte všechen, protože každý má rád jinak sladký kečup.


Mírně vaříme asi minut. Směs rozmixujeme v silném mixeru a přecedíme přes sítko. Ochutnáme a můžeme přidat ještě cukr , jestliže se nám kečup bude zdát ještě hodně řídký, tak ho za stálého míchání povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения