pátek 23. října 2015

Perník bez mléka

Perník bez mléka

Recept od Lucky, co dělala Evelínce. Mouku jsem davala spaldovou, mleko ryzove nebo obilne a misto kakaa jsem davala karob. Inspirovala jsem se receptem na čokoládový dort bez vajec, který jsem našla někde na netu.


Suroviny jsem pozměnila a upekla podobně perník. V původním receptu je šálek cukru (pravděpodobně taky kvůli kakau, které se do čokoládového dortu přidává). Výsledkem je nadýchaný. Vyberte si recept na perník bez mléka a připravte si chutný a výjimečný perník bez mléka pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší perník bez mléka ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci.


Tématické fráze: perník bez mléka čokoládový perník pernik bez lepku perník na plech bez mléka recept na pernik bez mleka perník bez vajec a mléka čokoládový perník recept pernik z tofu recept na čokoladový perník perník s cokoladou recepty bez lepku pernik bez vajec perník bez mléka a vajec perník recept bez mléka. Jednoduchý perník s čokoládovou polevou. Je měkký, vláčný a nadýchaný. Voní kořením a čokoládová poleva s nasekanými pistáciemi nahoře je skvělá. V těstu jsou schované i dvě mrkve ale nejsou tam vůbec videt a ani cítit.


Což je skvělé, protože jinak by ho moje děti nesnědli. Vyzkoušejte ho, rozhodně s ním nemůžete zklamat. Vychladlý perník vyklopíme, podélně rozkrojíme a pomažeme pikantní marmeládou (ideálně rybízovou).


Perník je přirozeně bez. Natřeme na perník a posypeme strouhaným kokosem. Do hrnku vlažného mléka nasypeme hrnek cukru a rozpustíme. Pozor, mléko nesmí být moc teplé. Pokud se nám těsto zdá příliš husté, můžeme přidat trochu vody.


Perník bez mléka

Hrníčkový perník pečeme na plechu s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem asi minut (podle trouby). Hotový perník posypeme mletým. Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou nebo džemem.


Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám! Můžeme přidat rozinky, rum, kokos, ořechy - jak je každému po chuti. Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem, perníkovým kořením, skořicí a xanthanem.


Perník bez mléka

Přidáme olej, citronovou kůru, přesnídávku a vodu a vyšleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený. Rychlý perník bez laktózy.


Vánoce jsou slavnost, proto jsme i tento jednoduchý perník připravili trochu slavnostnější. Někdy stačí velmi málo, aby se z obyčejného koláče ke kávě stal koláč na sváteční stůl. Například – místo klasického plechu na koláč jsme těsto nalili do dortové formy a perník bohatě.


Hrnečkový perník s kaštanovou moukou a povidly - bez lepku a mléka Hodnotilo lidí Troubu zapneme na 1°C, vymažeme si pečící nádobu a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Kakaový perník s polevou a kokosem. Bez jedlé sody nebo klasického kypřícího prášku do pečiva vám perník nevyběhne. Není to špatný recept, takže určitě stojí za vyzkoušení.


U nás se snědl během dvaceti čtyř hodin a hned jsem pekla další. Nadýchaný velikonoční mazanec zcela bez cukru, vajec a mléka si můžete připravit snadno doma. Kupované mazance z bílé mouky strčí tenhle poctivě kynutý do kapsy. Díky celozrnné mouce je sytý, takže nesníte půl mazance na posezení. Každý je trošku v něčem jiný.


Perník bez mléka

Tato varianta je taková moje vzpomínka na dětství. A strašně ráda jsem si kupovala perník bez náplně, který byl celý v čokoládě a obalený v kokosu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения