úterý 27. října 2015

Náplň do makronek z mascarpone

Náplň z mascarpone a malinového džemu, vhodná jako pojidlo na slepování francouzských makronek. Mezitím připravte náplň. Prošlehejte mascarpone s máslem a po lžičkách přidávejte pyré z malin a šlehejte dohladka. Maliny svařte s cukrem, nechte vychladnout a přes cedník propasírujte. Krémem slepujte skořápky z plechu a nechte je v lednici uležet aspoň hodin.


Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte až minut v troubě předehřáté na 1°C.


Sníh nechte vychladnout na asi °C a rychle spojte s mandlovou směsí. Citronový krém (na jednu dávku makronek ) 1g mascarpone. Sejměte z plechu a nechte vystydnout. Nechám je stát na kuchyňské lince, v míse pod papírovou utěrkou do doby, než na ně.


Recept na dort s mascarpone a ovocem krok za krokem 1) Příprava surovin. Krém z mascarpone uložíme před používáním na minut do chladničky. Kakaový korpus na dort ostrým nožem prokrojíme na - pláty, záleží, jak velkou formu jsme použili. První plát potřeme silnou vrstvou krému a uhladíme, poklademe další plát a potřeme zbytkem krému, případně ještě jednou opakujeme.


Její chuť je jemná, až sametová a chutná malinově. Ale opravdu, je vynikající. Když peču makronky odpoledne, tak si bílky nachystám ráno.


Z této dávky budete mít asi jeden hrnek a to, co vám zbyde, můžete použít jednoduše na pečivo nebo třeba čerstvý croissant. Chtěla bych udělat kávovou náplň , ale nevím si rady, myslíte, že by to šlo např. Bílky ušlehejte do nepříliš pevného sněhu a postupně do něj zašlehávejte krupicový cukr tak, aby vznikla pevná lesklá hmota. Poradím si s náplněmi z mascarpone , ale to se makronky rychle rozmáčí, tak bych chtěla zkusit náplně z čokolády. Pomocí stěrky zapracujte po třetinách mandle smíchané s moučkovým cukrem a práškem z lyofilizovaných malin.


Všechny ingredience dejte do mísy a za občasného míchání zahřívejte ve vodní lázni do zhoustnutí, konzistence podobná husté kaši. Nemusíte mít strach, že Vám krém bude z makronek vytékat, po zchladnutí v lednici krásně ztuhne. Já ho dělám obvykle víc a pak chodím jen tak ulizovat ze skleničky. Nápln z mascarpone recepty, které budete milovat. Mascarpone se uplatní i ve slané kuchyni.


Zkuste ho dochutit kapary, hořčicí a citronem a máte skvělou omáčku k masu. Lze ho využít také jako náplň do dortů místo těžkého máslového krému. Zjemní také omáčky – výtečné je vmíchat lžíci mascarpone do klasické rajčatové omáčky na těstoviny. Nugátovo – oříškový krém Jeden z receptů na základní lehký máslový krém s oříšky a nugetou, používáme k plnění mnoha druhů drobného pečiva. Připravila jsem do nich jednoduchý krém z mascarpone.


Malinové makronky mile překvapily i mne, mají příjemnou malinovou chuť i vůni a ač není jejich barva sytá, jsou bezpochyby dokonalým dezertem. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Umístěte na chvíli do lednice. Pokud se pro něj rozhodnete také, pak takto naplněné makronky co nejdříve konzumujte, jelikož rychle natahují vlhkost z krému.


Dort rozřízněte na tři vrstvy. Dejte na chvíli do lednice, aby vše ztuhlo. Krém do makronek recepty, které budete milovat.


Pokud budete zkoušet všechny tři varianty, rozdělte si těsto na tři díly, jeden nechte neobarvený, ten pak plňte náplní z bílé čokolády, druhý díl obarvěte do středně hněda, k tomu bude patřit nugátová či kaštanová náplň a třetí tmavě hnědý je pro ganache z tmavé čokolády.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения