čtvrtek 29. října 2015

Odpad pračky

Odpad pračky

Příslušenství pro instalaci pračky. Pro instalaci pračky do vaší domácnosti budete potřebovat ještě dvě pomůcky pro zdárné fungování a zamezení pohromy: pračkový ventil pro přívod vody, který je radno po každém doprání uzavírat a pračkový či umyvadlový sifon, který funguje jako pachová uzávěra a zamezí zamoření vaší domácnosti zápachem z kanalizace. Pro všechny holky, co nechtějí na každou blbost volat instalatéra, ale třeba neví jak na to, nebo co k tomu koupit - protože já to třeba nevěděla. Ale mám kamaráda instalatéra. Uvažujete o koupi nové pračky nebo pořízení sušičky?


Odpad pračky

Kamenem úrazu může být její napojení na odpad , zejména pak u starších bytů, které nemají odtokové potrubí zabudované ve zdi. Všechny potíže lze ale snadno vyřešit – přinášíme vám návod na to, jak zapojit pračku či sušičku na odpad snadno a rychle. Pračky s předním plněním – mají větší vkládací otvor na své přední straně, zpravidla bývají technologicky vyspělejší (ale i dražší). Zabírají v koupelně více místa, ale zase umožňují položit nahoru třeba sušičku.


Pračky s horním plněním – vkládací otvor a dvířka jsou umístěna shora. Zapojení pračky na odpad není ve všech případech možné. Jedním z řešení je přímé vypouštění pomocí hadice do vany nebo jiného odtoku. Při přímém vypouštění odpadní vody se často stává, že se hadice pod proudem vody stočí nebo vysmýkne a teče mimo určený prostor.


Odpad pračky

V případě, že budete odtokovou hadici. Dobrý den, potřeboval bych radu, jak nejjednodušeji doladit odpad z pračky. Výška vpusti od podlahy je cm. Ta je ukončena v sifonu vany (mezi vanou a sifonem).


Moderní pračky se dnes instalují obdobným způsobem. Obecně platí, že si máte dát pozor na rovinatost podlahy, kam budete spotřebič stavět, musíte z něj vyjmout aretační ochranu, zapojit ho do elektrické zásuvky a na přívod a odvod vody. Napojení sušičky na odpad. Problém s napojením tenké hadičky od sušičky prádla řeší sortiment dopojovacích tvarovek Alca plast.


Jednoduchá tvarovka nebo Y kus se namontuje namísto stávající přípojky na závit. Pračka po připojení na odpad protéká. Když hadici odpojím z odpadu a nechám ji volně, pračka protékat přestane. Ví někdo, proč připojení na odpad.


Zápach z pračky je problém, který se čas od času nevyhne žádné domácnosti. Začíná to bubnem pračky , z kterého se line nepříjemný odér a později zatuchle zapáchá i prádlo. Mnozí v první chvíli mění prací prášky a aviváže a zkoušejí všemožné prostředky z drogérie.


Občas se totiž stává, že se po vyprání (někdy s odstupem až několika hodin) objevuje v bubnu pračky špinavá voda z praní. Nyní si chci pořídit novou pračku, tak bych se rád problému zbavil. Pro snadnější popis viz nákres (modře - hadice od pračky vede za pračkou a pod linkou, červeně - odpad od dřezu). Přestěhovala jsem se do nového bytu.


Instalatér mi pračku zapojil tak, že odpadová trubice je vedena po zádech pračky , je upevněná sponkou v zádech pračky , tzn. Máme v koupelně u pračky i tu díru na odpad z pračky , ale na hadici z pračky je zakončení jen takovým gumovým kroužkem, žádný závit, nic. Na díře od odpadu je sice závit, ale není mi jasné, jak bych to tam našrouboval.


Odpad pračky

Máte s tím někdo zkušenosti, jak se to řeší standardně? Nejradši bych to prostě nacpal do tý. My máme v koupelně bokem z vany kus trubky a do ní strčenou odpadovou hadici z pračky a nikdy zatím nic nesmrdělo , ale ta trubka je připojená na odpad nad sifonem. Praktický návod na čištění odpadů, odtoků a vnitřních rozvodů kanalizace.


Když jste se o kuchyňský odpad a odpadové potrubí jako takové nestarali několik posledních měsíců či let, zkuste problém s odpadem vyřešit nejdříve sami podle našich praktických rad rozdělených do šesti kapitol uvedených níže. Odtokový filtr najdete v pravém či levém dolním rohu pračky , u některých modelů musíte nejprve odklapnout celý spodní kryt. Filtr poté vyšroubujete a vyčistíte.


Ještě předtím si na podlahu připravte malou nádobu, protože po vyšroubování z filtru vyteče trocha vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения