pátek 17. března 2017

Zdravy banánový chlebíček

Banánový chlebíček (anglicky banana bread) je zdravá varianta sladkého pečiva. Tento recept na banánový chlebíček je z ovesných vloček a zcela bez mouky ! Dnešní zdravý recept na banánový chlebíček se bude jistě také hodit do vašeho fitness jídelníčku. Suché a mokré ingredience spojíme pomocí vody a přidáme vlašské ořechy (nebo chia či lněná semínka), pečeme ve vymazané a vysypané formě na chlebíček. Pečeme cca minut na 1°C, zkusíme špejlí a případně pečeme déle.


Necháme vychladnout a opatrně vyklepneme z formy. Nemáte chuť na pečivo, které je vyrobené z mouky a rádi byste ochutnali něco nového? Vyzkoušejte tento banánový chlebíček. Je chutný a nenáročný na přípravu. Pokud ho v té vaší zatím nemáte, půjčte si tento náš a buďte si jistí, že se v ní bude královsky vyjímat.


Těsto je upečené, když zapíchneme do chleba dřevěnou špejli a vytáhneme ji téměř suchou. Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout a následně ho skladujeme v uzavřené nádobě. Těsto vlijte do připravené formy na biskupský chlebíček a pečte v předehřáté troubě zhruba minut.


Zda je chlebíček upečený, vyzkoušejte špejlí. Jestliže zapíchnete špejli do středu chlebíčku, musí zůstat po vytažení čistá. Upečený chlebíček vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce. Opravdu někdo ještě potřebuje další recept na banánový chlebíček ? Sama jich tady mám sedm nebo osm, plus spoustu dalších podobných. Ale věřte mně, tento by vám ve své sbírce neměl chybět.


Už jen proto, že je z celozrnné mouky a bez přidaného rafinovaného cukru. Nešetřete na jejich množství ani na kvalitě! Vzledem k většímu obsahu sacharidů (fruktózy z ovoce), nedoporučuji se banánových chlebíkem s ořechy ládovat před spaním. Omrzeli ťa dookola tie isté kaše, či smoothies na raňajky?


Zdravy banánový chlebíček

Chlebík si môžeš dať napríklad s nejakým zdravým orieškovým maslom, či natrieť džemom alebo kvalitným maslom. Vďaka porcii ovsených vločiek ťa parádne zasýti a nemusíš sa báť škvŕkania v žalúdku ani pár hodín po. Základ receptu na tento banánový chlebíček jsem objevila na účtu jedné francouzské instagramerky, je zajímavý tím, že používá kromě banánů jablečné pyré. Ve Francii se tato “pyréčka” prodávají ve stejných kelímcích jako jogurty a jsou v ledničce prakticky každé domáctnosti. Zdravý banánový chlebíček.


A ještě k tomu krásně voní po skořici a banánech. Marti Autor Milovaný recept hodnocen. Stačí pár minut a zdravý banánový chlebíček nebo muffiny můžete mít na stole.


Milovníci čokoládových receptov môžu okrem obľúbeného druhu čokolády pridať do cesta ešte aj kakao. Celý recept nájdete tu. Položíme do toustovače, kontaktního grilu nebo na suchou pánev a opečeme z obou stran, aby byl křupavý. Položíme ho na talířek, položíme na něj plátky banánu a polijeme javorovým sirupem.


A uvidíte, že u jednoho kousku nezůstanete. Je to rychlé, snadné, výborně to chutná a ještě je to bez cukru. Recepty jako je tento mám moc ráda.


Pokud máte doma pár přezrálých banánů, dejte se do pečení. Toto je recept ve kterém zužitkujete hnědé přezrálé banány, ale v mém případě nechávám banány přezrávat speciálně kvůli tomuto receptu. Minulý rok jsem strávila s Grétou pár měsíců na Bali a jednou za čas jsme chodili do Starbucks speciálně kvůli této banánové buchtě s vlašákama a nezapomenu jak jsem se těšila až budu mít zase troubu a budu si moct.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения