pondělí 18. dubna 2016

Šperky z pet lahví postup

Šperky z pet lahví postup

Možná nevíte, že z lahví se dají vytvořit zajímavé šperky. Ty vyrábí výtvarnice Irena Marie Hartingerová. Výroba šperků z petek je stejná jako například u výroby látkových květin z organzy - vystřihnout tvary, opálit okraje a naskládat na sebe.


Šperky z pet lahví postup

Hledáte tipy, jak si vyrobit nevšední šperky skoro zadarmo? PET lahví jsou jednou z možností. Stačí vám jen petláhev (barevná je lepší, ale není podmínkou), kterou najdete doma nebo v odpadkovém koši na plasty:-) a komponenty pro šperky , které koupíte v jakékoliv korálkárně a které stojí pár korun. Je potřeba vzít v úvahu, že plast se teplem asi o třetinu srazí.


Pod značkou Listopadky vyrábí šperky v romantických barvách a tvaru pivoňky. Pod jejím rukama se umělecky nepřitažlivé plastové lahve proměňují v jemné náušnice či náhrdelníky. Vezměte si do ruky jednu z prázdných lahví , ode dna si odměřte asi deset centimetrů a popisovačem udělejte značku. To udělejte alespoň ze tří stran, abyste měli jistotu, že lopatky větrníku budou mít rovný okraj.


Podle značek dno následně odstřihnete nebo odříznete. Dnes jsem zdokumentovala výrobu lehoučkých náušnic. POKLA pro darující odpad - cituji, mo. Obzvlášť když jde o plastové lahve, které patří k těm horším nerozložitelným odpadkům. PET šperky Vystavené věci jsou pouze ukázkou.


Mohu vyrobit na zakázku podobné. Aktuální nabídku najdete v e-shopu a na Umcentru. Tentokrát mu opět posloužily, a to v podobě zavlažovače trávníku či záhonů. Neutrácejte zbytečně peníze za drahé rozstřikovače a vyrobte si ho vlastníma rukama za pár minut.


Šperky z pet lahví postup

Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví. Loni se jí podařilo najít nový technologický postup na výrobu korálků. Zkusila ale i kabelky a lustry.


Květinové vzory z PET jsou nastříhané a tvarované nad teplem. Může být jeden opakující se na celých náušnicích, nebo můžeš různé tvary kombinovat dohromady (stejně jako různé barvy plastu) – srdíčka, hvězdičky, kapky, kolečka, geometrické tvary… závisí jen na tvé fantazii a šikovnosti. Do lístečků i kytičky udělejte na okraji malé dírky (například špičkou nože), kterými později provléknete drátek, u kytiček dvě naproti sobě. Následně je až po hrdlo roztříhejte nůžkami a na láhev s hrdlem nasunete další.


Potom už jen přidáte násadu a můžete se pustit do zametání. Přesný postup najdete ve videu. Pak můžete pozorovat, jak se velmi rychle naplní vosami a dalšími nepříjemnými škůdci vyskytujícími se ve vaší zahradě.


Pripravíme si čistú PET -flašu (najlepšia od neochutenej minerálky). Uhorkám odrežieme konce a pozdlžne ich pokrájame tak, aby sme ich mohli vložiť do PET fľaše. Postup přípravy receptu. Fľašu viackrát pretrasieme, aby sa nám do nej vošlo čo najviac uhoriek, do stredu vložíme strúčik cesnaku a zalejeme slanou vodou.


Šperky z pet lahví postup

Ručně Vyrobené Šperky Výrobky. Skleněné jsou těžké a mohou při manipulaci nebo vlivem mrazu prasknout a pod. Jsou lehké, dobře se čistí (kartáčem na láhve) případně se vypláchnou desinfekcí a lze je kdykoliv vyměnit za nové. V neposlední řadě je jejich výroba.


Dana Paťhová, Kostelec nad Černými Lesy. Používáme ji jako zástěnu k bazénu. Autor: Archiv ireceptar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения