pátek 15. dubna 2016

Auto s nejnižší spotřebou na světě

Auto s nejnižší spotřebou na světě

Fiat má sice nejvyšší městskou spotřebu (litru) a porážejí ho i auta, která se do přehledu nedostala, jenže s litry na 1kilometrů mimo město, zase dominuje. Kombinovaná spotřeba litru je pak pátá nejnižší. TSI (kW) jsme na dané testovací trase jeli za rovných šest litrů, zatímco s 1. Skyactivy od Mazdy, mezi deseti nejlepšími byla dvojka a trojka s různými výkonovými verzemi 1. Top rodinných aut s nejnižší spotřebou. Na plyn to subjektivně jede líp než na benzín.


Auto s nejnižší spotřebou na světě

Pochopitelně, nikdo asi nevybírá auto jen podle spotřeby, ale je zajímavé vědět, jak se věci mají. Ještě před tím, než se ponoříte do světa zázračně nízkých čísel, musíme upozornit na jeden nešvar, za který automobilky tak úplně nemohou, ale který se objevuje prakticky u všech nových aut. Potřebuji tedy auto spolehlivé. Dosud jsem měl Opel Astra combi 1. V, který bral průměrně l. Pouhých centimetrů měří auto , které se dostalo i do Guinnessovy knihy rekordů Tenhle bourák je vysoký pouhých centimetrů, a tak není divu, že se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejnižší vůz na světě.


Jmenuje se Flat Out, byl sestrojen za pouhé tři dny a je. VW začal vyrábět auto s nejnižší spotřebou na světě. Volkswagen začal sériově vyrábět auto s údajně nejnižší spotřebou na světě. Hybridní dvoumístný vůz LXsi vezme v průměru jen litru nafty na 1kilometrů. Automobilka jej představila na ženevském autosalonu.


LXvychází z konceptu představeného před dvěma lety. Hledáte malé auto s nízkou spotřebou i emisemi? Jaké automobily jsou v současné době nejúspornější a proč? Podívejte se na top nejúspornějších automobilů, které potkáváme také na českých silnicích.


Rodinné auto s nízkou spotřebou - to by si přála většina Čechů. Vybrali jsme dvanáct modelů, které tento cíl splňují. Jde o vozy s karoseriemi kombi, MPV (víceúčelová auta) a SUV (volnočasová auta i do lehčího terénu). TOP vozů s minimální potřebou tankovat palivo na benzinových pumpách najdete viz níže.


Tady je nových aut s nejnižší spotřebou paliva na českém trhu. Nejlevnější auto v Česku se dá nově pořídit už pod 1tisíc, kombík za méně. SUV se spalovacím motorem na českém trhu otevírá prémiové Audi Q2. Abychom označení rozklíčovali, vůz má pod kapotou dvoulitrové TDI se 1kW, pohon předních kol a dvouspojkovou automatickou převodovku.


Za něm následuje s rozdílem Audi a Smart. U vozu Mercedes – Benz A 1d je kombinovaná spotřeba podle oficiálních tabulek pouhých l na 1km. Model XLje oficiálně auto s nějnižší spotřebou paliva na světě.


Auto s nejnižší spotřebou na světě

Uvidíme, jestli se začne prodávat masově, nebo skončí v propadlišti dějin. To se však od závodního lišilo jen minimálně. Ale nevím, zda bych s ním chtěl brázdit naše dálnice na hranici limitu. Tohle auto se ve dvacátých letech těšilo obrovské popularitě, měl ho totiž sám Velký Gatsby.


Vozidla s nejnižší spotřebou. Na předních příčkách jsou jak hybridní vozy (kombinace benzín-elektřina), tak i menší vozy s velmi úspornými motory. Auta s nejnižší spotřebou paliva udávanou výrobcem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения