středa 6. dubna 2016

Koblihy do trouby

Koblihy do trouby

Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších minut. Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 1°C a pečeme cca minut. Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.


Koblížky z trouby můžeme ihned podávat třeba jako výbornou snídani. Připravené koblihy dáme na vymazaný plech, nebo na pečící papír a necháme odpočinout ještě asi minut. Po vytažení z trouby potřeme koblihy rozpuštěným máslem se lžičkou rumu a posypeme cukrem moučka.


Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě minut vykynout a pak pečeme při 1C cca minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Postup přípravy receptu. Připravíme si kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme tak dvě lžičky cukru.


Koblihy do trouby

Z mouky, zbývajícího cukru, másla, žloutku a kvásku vypracujeme těsto a necháme tak minut vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Videorecept ke článku na mém webu, kde najdete i přesný rozpis surovin. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.


Tématické fráze: koblížky z trouby koblížky pečené v troubě kobližky do trouby kobližky v troube koblížky recept recept na koblizky bezlepkové koblížky koblihy do trouby pečené koblížky v troubě koblihy z trouby koblihy pečené v troubě pečene kobližky koblihy v troube hrnkove kobližky pečené koblihy kiblizky do. Smažení může v některých vyvolávat obavy o štíhlou linii. Abyste se vyhnuli nadměrnému množství tuku, zkuste koblihy z trouby. Jednoduše koblihy naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte půl hodiny kynout. Jsou to koblihy nadýchané jako vánek a když se do nich pořádně zakousnete, můžete se spolehnout, že vám na tváři skončí poprašek vanilkového cukru.


Koblihy do trouby

Trochu mě mrzí, že v Česku tohle koblihové veselí tak trochu chybí. Do mísy nebo domácí pekárny dáme mouku, žloutek, špetku soli, trochu rumu, část mléka, cukr a rozpuštěné máslo. V troše teplého, mírně přislazeného mléka necháme mírně vykynout droždí, přidáme do těsta a důkladně vymícháme a necháme vykynout. Nejdříve si připravte kvásek z kostky droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a teplé vody.


Až vzejde, smíchejte jej s 500g celozrnné špaldové mouky, 2ml sójového mléka, 50g rozpuštěného rostlinného tuku, 70g třtinového cukru, lžic vanilkové Hrašky rozmíchané s troškou kurkumy a vody na hustší kašičku (nahrazuje zde žloutky) a špetkou soli. Děti tyto koblihy milují, alespoň u nás doma zmizí z talíře za pár minut. Zatímco já vysmažím, chodí mi krást, abych po vyjmutí dalších neměla žádné na talíři. O tvar si nemusíte lámat hlavu, zda budou pěkné kulaté nebo ne, to vůbec nevadí.


Koblihy do trouby

Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas si dopřejte. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme. Koblizky z trouby recepty, které budete milovat. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. O trochu zdravější varianta super sladké dobroty. Domácí koblihy pečené v troubě.


Vím, že někdo to už koblížky nenazývá, jsou to spíše pečené buchty, ale já to volám stále koblihy. Zkouším, za chvíli budu dávat do trouby - mám dotaz - nepropichují se po upečení jako ty klasicky pečené v oleji? Tak to jsou naprosto dokonalý koblihy , mňamka tý jo. Přidal jsem si hned do oblíbených ;)) Jana 21. Bez smažení připravené koblihy (buchtičky).


Naplnit je můžete džemem, čokoládovou náplní nebo povidly. Inspektor televize Nova se dnes opět dostal do kuchyně a vyzkoušel recept, který zní skoro dietně. Nesmažené koblihy z trouby. Chutnají koblihy bez omastku skutečně jako koblihy ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения