Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších minut. Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 1°C a pečeme cca minut. Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.
Koblížky z trouby můžeme ihned podávat třeba jako výbornou snídani. Připravené koblihy dáme na vymazaný plech, nebo na pečící papír a necháme odpočinout ještě asi minut. Po vytažení z trouby potřeme koblihy rozpuštěným máslem se lžičkou rumu a posypeme cukrem moučka.
Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě minut vykynout a pak pečeme při 1C cca minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Postup přípravy receptu. Připravíme si kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme tak dvě lžičky cukru.
Z mouky, zbývajícího cukru, másla, žloutku a kvásku vypracujeme těsto a necháme tak minut vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Videorecept ke článku na mém webu, kde najdete i přesný rozpis surovin. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Tématické fráze: koblížky z trouby koblížky pečené v troubě kobližky do trouby kobližky v troube koblížky recept recept na koblizky bezlepkové koblížky koblihy do trouby pečené koblížky v troubě koblihy z trouby koblihy pečené v troubě pečene kobližky koblihy v troube hrnkove kobližky pečené koblihy kiblizky do. Smažení může v některých vyvolávat obavy o štíhlou linii. Abyste se vyhnuli nadměrnému množství tuku, zkuste koblihy z trouby. Jednoduše koblihy naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte půl hodiny kynout. Jsou to koblihy nadýchané jako vánek a když se do nich pořádně zakousnete, můžete se spolehnout, že vám na tváři skončí poprašek vanilkového cukru.
Trochu mě mrzí, že v Česku tohle koblihové veselí tak trochu chybí. Do mísy nebo domácí pekárny dáme mouku, žloutek, špetku soli, trochu rumu, část mléka, cukr a rozpuštěné máslo. V troše teplého, mírně přislazeného mléka necháme mírně vykynout droždí, přidáme do těsta a důkladně vymícháme a necháme vykynout. Nejdříve si připravte kvásek z kostky droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a teplé vody.
Až vzejde, smíchejte jej s 500g celozrnné špaldové mouky, 2ml sójového mléka, 50g rozpuštěného rostlinného tuku, 70g třtinového cukru, lžic vanilkové Hrašky rozmíchané s troškou kurkumy a vody na hustší kašičku (nahrazuje zde žloutky) a špetkou soli. Děti tyto koblihy milují, alespoň u nás doma zmizí z talíře za pár minut. Zatímco já vysmažím, chodí mi krást, abych po vyjmutí dalších neměla žádné na talíři. O tvar si nemusíte lámat hlavu, zda budou pěkné kulaté nebo ne, to vůbec nevadí.
Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas si dopřejte. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme. Koblizky z trouby recepty, které budete milovat. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. O trochu zdravější varianta super sladké dobroty. Domácí koblihy pečené v troubě.
Vím, že někdo to už koblížky nenazývá, jsou to spíše pečené buchty, ale já to volám stále koblihy. Zkouším, za chvíli budu dávat do trouby - mám dotaz - nepropichují se po upečení jako ty klasicky pečené v oleji? Tak to jsou naprosto dokonalý koblihy , mňamka tý jo. Přidal jsem si hned do oblíbených ;)) Jana 21. Bez smažení připravené koblihy (buchtičky).
Naplnit je můžete džemem, čokoládovou náplní nebo povidly. Inspektor televize Nova se dnes opět dostal do kuchyně a vyzkoušel recept, který zní skoro dietně. Nesmažené koblihy z trouby. Chutnají koblihy bez omastku skutečně jako koblihy ?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.