pátek 29. dubna 2016

Kvašená zelenina franty kocourka

Podle Franty to je životabudič a dokonce afridiziakuKdyž vypiješ dcl nálevu, tak jakoby ses znovu narodil! Každý rok Franta nakládal kolem čtyřlitrových sklenic. Tenhle rozpis stačí na jednu takovou sklenici. Dále potřebujeme velkou čistou zavařovací lahev, jeden zelný list, vyvařený kámen a talířek.


Veškerou zeleninu nakrájíme, popř. Jeden velký zelný list si ale ponecháme stranou. Ve velké míse vše důkladně promícháme, smícháme s utřeným česnekem, solí a. Kvašená zelenina je velmi zdravá. Sem-tam skontrolujeme, čo robí zelenina , dollievame vodu do žliabku a trpezlivo čakáme, pokiaľ sa nám zelenina pekne nevykvasí. Celý proces vykvasenia trvá asi mesiac - záleží od teploty miestnosti, v ktorej sa uskladnila.


Zelenina sa dá pripraviť aj v 3-litr. Je to metoda velmi levná a jednoduchá a probíhá vlastně úplně sama za pomoci přirozeně vzniklých bakterií mléčného kvašení. Větší čas to bude chtít, pokud máte chladnější kuchyni a méně času, pokud je v ní velmi teplo. Po až dnech by se měly nádoby přemístit do temného, chladného místa, ideálně kde je teplota kolem st. Za dávných dní se kvašená zelenina uchovávala ve sklepech nebo v jeskyních.


Vinné sklípky nebo malé. Ano, používaly ji už naše babičky! Prastarý způsob konzervace potravin mléčným kvašením právě zažívá svoji renesanci.


Díky němu zůstává zelenina nej. Kvasená zelenina predlžuje život. V súčasnosti, keď potraviny obsahujú rôzne škodlivé prísady, sú tieto jeho slová ešte naliehavejšie. Po třech týdnech naložená kukuřice podle návodu mates2na mrk. Očekávaje útok tu odtud a tu odtud.


A ač se lidé hrdě nazývají pány tvorstva, musíme si přiznat, že těmito nejsou. V boji se škůdci bychom vyhráli snad leda tehdy, byly-li by všechny pozemky zabetonovány. Což by ale už nebyla zahrádka. Končí epizoda, nikoliv celý příběh.


Na svém facebookovém profilu sdílel článek serveru Echo24. Na ohlasech po odvysílání prvních dílů se ukázalo, kdo na tom jak je s nadhledem a humorem. Franty Kocourka jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Zatímco většina lidí se zasmála a směje, někteří – převážně romští nikým nevolení aktivisté – se uráželi, a dokonce hubovali Zdeňku Godlovi (cikánskému představiteli Franty ) zato, že místo Rom použil oslovení cikán.


Nabízím komplexní řešení v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) vč. BOZP na stavbách a požární ochrany (PO), které uvolní ruce managmentu firmy i živnostníkovi pro jejich podnikání. Moderní dobou pozapomenutá zásobárna velkého množství živin se ve 3. Jen část stánků, které vyrostly na náměstí Svobody, má ale co do činění s vinařstvím a vínem.


Lze tam však koupit záclony, hračky, výrobky „vše za deset“ či třeba utěrky a košile. Už jsem opět zpátky z Čech a dovezla jsem si nové členy naší domácnosti: koťátka. Slavnosti vína připomínají klasické tržiště.


Takže asi chápete, že je doma teď rušněji, neb ještě mám doma staršího kocourka. Ten se teď zkouší naučit spolunažívat s energickými koťaty a ne vždy to má s nimi jednoduché #128521;. Obchodní rejstřík, výpis z obchodního rejstříku dle názvu firmy, IČO, osob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения