čtvrtek 28. ledna 2021

Zavařování v troubě maso

Ve vypnuté troubě ponechat ještě min. Poloha roštu na roštu pekáč, v pekáči ½ l vody. Maso (uzené, vepřové apod.) Předehřev: ne.


Po ukončení zavařování sklenice vyjmeme, otočíme dnem nahoru, položíme na utěrku a necháme zvolna. Zavařování masa (sterilace) v domácích podmínkách.

Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek. Poté důkladně naskládáme do sklenic, zalijeme 3-lžícemi vody, sklenice uzavřeme a zavařujeme v troubě.


Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Tak jako u všech typů zavařování , tak i taky klasicky očistěte maso , zbavte šlach, tuku a jiných částic.

Maso osolte, můžete opepřit i přidat kmín, vložte jej do lednice, kde se nechá hodin naležet. Připravte si plechovky a maso do nich naplňte až po okraj. Plechovky dolijte studeným vývarem nebo vodou.


Diskuse na téma zavařování v troubě. Ahoj všem, máte s tím nějaké zkušenosti? U nás v rodině to nikdo nedělá, matka se po jedné zkoušce cca před lety, kdy jí komplet upadla dna sklenic, do dalšího pokusu už nepustila, a já nevím - láká mě to. Zavařené pečené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené.


Nestojí moc, jeho příprava nedá téměř žádnou práci a jde o 1 bezpečný postup, pokud dodržíte několik základních pravidel. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit. Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci. Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit!


Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100.

A jak na jednoduché zavařování masa v troubě ? Klobásy zavařené ve sklenici v troubě recepty, které budete milovat. Maso lze zavařovat syrové, dušené i pečené. Zavařené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené.


Udělala jsem sklenic. Já jsem i před dvěma měsíci zavařovala maso. Maso jsem nejdřív upekla normálně v troubě , pochopitelně jsem dala sůl, kmín a podlila vodou.


Pak jsem to nandala do sklenic a zavařovala jsem to hodinu. Ještě tip na závěr- stejným způsobem, jako uzené,zkuste zavařit úplně syrové maso. Akorát je nezapomeňte osolit,a přidejte do sklenice na. Teplota v troubě by měla být 2až 2°C, doba sterilizace je přibližně stejná jako u klasického zavařování v zavařovacím hrnci – menší sklenice až minut, větší až minut. Maso je krásné, výborné a nezkažené - takto to dělám celé roky a nikdy se mi nic nezkazilo.


V zásadě platí, že měkké ovoce či zeleninu je vhodné zavařovat kratší dobu než tvrdé druhy. U všech ostatních potravin. Váš článek se zaujetím. Nejen předem upečené, uvařené, ale i maso syrové. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli prosím nemáte zkušenosti v troubě zavařovat i maso.


Maso se zavařovalo nejčastěji na venkově, kde se pořádaly domácí zabíjačky a většina masa skončila právě zavařená ve sklenicích nebo plechovkách na horší časy, protože masa bylo v tu chvíli přebytek a nebylo kde ho uskladnit. Zavařovat můžete ovoce, zeleninu, maso a uzeniny. Takto upravené potraviny mají dlouhou trvanlivost a současně splňují nejvyšší nároky na chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения