úterý 9. března 2021

Zapečené tortilly se špenátem

Tomuhle se v originále říká quesadilla, složené ze dvou slov queso = sýr a tortilla, no to známe. Tohle nemá být kritika, máme to rádi a mezi tortilly se krom sýra, ten tam být musí, může dát vlastně cokoli. Dáme zpět do trouby, kde těstoviny se špenátem dopečeme při 1°C - asi minut.


Jsou dobré ale i studené. Těstoviny zapečené s kuřetem a špenátem. Další z variant, při které využijete základní krémové kuře. V omáčce je máslo nahrazeno olejem, čímž vznikne ,zdravější‘ verze – ale. Pak přidejte pokrájenou šunku, cottage sýr a jemně sekanou petrželku.


Směs promíchejte a dochuťte solí, pepřem a nadrobno pokrájenou chilli papričkou. Naplňte tortilly a krátce je zapečte v troubě či opečte na pánvi a podávejte horké se zakysanou smetanou. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Přijdou vhod pokaždé, když se vám nechce do velkého vyvařování, nebo pokud potřebujete něco rychlého pro nečekanou návštěvu. Mexická kuchyně je pestrobarevná a zdravá, proto si ji určitě dopřejte. Zapečená variace je úžasná! Pokud máte rádi tortily, doporučujeme jejich zapečenou variantu. Zapékané brambory se špenátem - recept: Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky.


Co se týče množství, na tyto dvě malé zapékací misky (cm) nám stačila jedna velká sladká brambora, kelímek ricotty, vejce, balení baby špenátu z Lidlu. Redakce Mall Pro děti Jsme maminky a hledáme zajímavá témata o těhotenství, dětech, výchově i vztazích. Vzniklou směs zabalíme do tortilly. Tortillu se špenátem a kuřecím masem podáváme se zakysanou smetanou jako hlavní chod - na oběd či večeři.


Témata: kuře, kuřecí maso, špenát, těstoviny, zapečené těstoviny se špenátem a kuřecím masem Kombinace špenátu a kuřecího masa vám dodá potřebnou dávku zeleniny a bílkovin, těstoviny zase zajistí dokonalé zasycení. Výborné křehoučké masíčko je z ryby. Rybí filé zapečené se špenátem patří mezi oblíbené pochoutky. Vyzkoušejte si ho, příprava je.


Dáme zapéci do předehřáté trouby na 200°C přibližně na minut. Asi po půl hodině posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme. Vložit recept Vyhledáván. Podávat je můžete se salátem.


Připravíme se palačinek (mléko, vejce, hladká mouka, sůl). V hrnci podusíme špenát, přidáme jedno vajíčko, drcený nebo strouhaný česnek, osolíme, okořeníme kmínem a koriandrem. Palačinky naplníme při. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Tortilly mírně navlhčíme, aby se nám nelámaly, naplníme směsí masa a špenátu, zarolujmeme, naskládáme do pekáčku, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapečeme.


Noky uvaříme podle návodu. Ke konci přidáme špenát, aby se rozmrazil. Až budou noky hotové, spolu se špenátem je scedíme. Mezitím nastrouháme sýry na hrubém struhadle.


Příprava těstovin se špenátem a smetanou: 1. V hrnci smíchejte smetanu, přidáme částečně rozmražený špenát a rozdrobený sýr a za stálého míchání rozvaříme dohladka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения