pátek 19. března 2021

Znojemský nálev na okurky a zeleninu

Znojemský nálev na okurky , zeleninu a houby. Výrobek lze použít s různými typy koření, česnekem, feferonkami, které si sami přidáte k Vašemu finálnímu produktu. Nálev , který nabízíme, již obsahuje.


Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny. Všem vám ušetřím spoustu práce a času.

A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Mrkev a křen nakrájejte na kolečka, cibuli na měsíčky (osminky).


Do umytých suchých sklenic dejte zeleninu a koření podle návodu níže. Pak do každé z nich napevno nacpěte okurky nebo je nakrájejte na kolečka a vršte do sklenic. Zavařujeme minut na stupňů.


Pomoci nám může i myčka na. Postup přípravy receptu.

Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-minuty a dám nálev vychladit. Na dno do sklenice vložím 1-kolečka mrkve, 1-kolečka křenu, 1-plátky cibule, kousek okvětí nebo snítky nebo stonku kopru (vše podle velikosti) a na to naskládám umyté okurky , zaliji vychladlým nálevem. Tento nálev byl za doby mého dětství uveřejněn v Zemědělských novinách jako znojemský , ale jen s menší úpravou na lt vody, lt octa, dkg soli, dkg cukru a koleček cukerinu.


Připravíme si zeleninu , kterou budeme do okurek. Nakládané okurky jsou grunt. Recept na velice chutné kyselé okurky. Okurky se zeleninou do bramborového sal. Všechny suroviny se smíchají a povaří.


Velmi dobrý, dá se použít nejen na okurky , ale i na čalamády, květá. Logistická informace: Baleno po ks, není nutno objednávat po celých baleních. Moravia Food ZNOJEMSKÝ NÁLEV NA OKURKY A ZELENINU , informace k výpisu ochranné známky. Tenhle recept nemáte šanci zkazit!


Smíchejte suroviny na nálev a asi minut ho povařte. Do každé sklenice poté vložte koření a zeleninu , přidejte okurky , zalijte lákem a sterilujte při stupních Celsia minut. Snadný, ale léty prověřený recept, ideální pro zavařování ve staré automatce.


Podle odborníků v potravinářství měly na znojemské okurky vliv klimatické a půdní podmínky a zároveň dlouholetá tradice konzervování. Nemalou roli hrál i specifický nálev. Mírně kořeněný nálev na okurky vhodný i na papriku, zelí a čalamádu.

Lenčiny sterilované okurky. Teplým nálevem zaléváme jakoukoliv zeleninu. Náš tip:Výborné jsou takto zavařené okurky minut při stupních Celsia.


Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения