čtvrtek 26. listopadu 2015

Zavařování v mikrovlnné troubě

Zavařování v mikrovlnné troubě

Jak zavařit kompot v mikrovlnce. Omyté plody se opatrně naskládají do sklenic, zalijí se cukerným roztokem, sklenice se uzavřou a dají do mikrovlnné trouby. Zavařování (sterilace) v mikrovlnné troubě. Lze použít jak klasická zavařovací víčka, tak i. Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce.


Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Bez práce klidně po dvou sklenicích denně , prakticky bez práce a nepořádku. Praktikujeme to tak , že když se koupí nebo donese nějaké ovoce a už to nikdo nechce , tak se udělají jedna dvě sklenice a je to. Připravené sklenice naplníme jádry ořechů, klidně až po okraj, dáme do mikrovlnné trouby, dost atipicky bez víček! Zásady vaření potravin v mikrovlnné troubě.


Zeleninu či přílohy vaříme vždy s alespoň trochou tekutiny. Až na výjimky je kromě vhodné varné nádoby nutné používat též vhodný poklop, například tedy nekovovou poklici, víčko, případně talíř nebo poklop určený přímo do mikrovlnné trouby. Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic.


Zavařování v mikrovlnné troubě

Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Pak sklenice vyjmeme a takto teplé ještě zavíčkujeme. Nebojte se, vzniklá pára se zase vstřebá.


Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Takto zavařené vlašské ořechy vám vydrží několik let. Tématické fráze: zavařování ořechů zavařování ořechů v mikrovlnce jak uchovat vlašské ořechy zavařování vlašských ořechů v mikrovlnce zavařování ořechů v mikrovlnné troubě vlašské ořechy zavařování v mikrovlnce jak zavařít vlašské ořechy v mikrovlnce jak zavařit vlašské ořechy uchování vlašských. Doba zavařování v mikrovlnce. Zatímco při zavařování v hrnci, troubě či myčce můžete použít libovolné typy, při zavařování v mikrovlnce dejte přednost víčkům na závit.


Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic. Tlak v mikrovlnné troubě je poměrně velký, a tak by jej klasická zavařovací Omnia víčka nemusela ustát a mohla by povolit. To v případě víček na závit nehrozí.


V mikrovlnné troubě je možné zavařovat téměř všechny druhy surovin, které se klasicky zavařují v horké vodě - ovoce, zeleninu, houby, hotová jídla, polévky… Pro zavařování v mikrovlnné troubě jsou vhodnější sklenice se šroubovacími víčky. Netradiční recepty na bábovku, moučník a nebo smažený sýr vás mile překvapí, stejně jako mnoho dalších receptů z mikrovlnky. Mikrovlnná trouba je dnes součástí každé domácnosti. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla.


Zavařování v mikrovlnné troubě

Tento moderní způsob je vhodný zejména pro malé množství sklenic. Autor: Archiv ireceptar. Zavařujeme minut na poloviční výkon, poté asi minut na plný výkon (záleží na druhu ovoce). Poté sklenice vyjmeme (můžeme zkusit, zda je ovoce dostatečně měkké) a okamžitě zavíčkujeme vyvařeným víčkem.


Vložíme je do suchých sklenic, nedáváme víčko, a v mikrovlnné troubě zavařujeme zhruba minutu a půl na nejvyšší výkon, pokud máme jednu sklenici. Pokud máme sklenic více, čas se násobí jejich počtem, tedy například dvě sklenice se budou zavařovat tři minuty. Hlídáme, aby se ořechy nepálily. Do mikrovlnné trouby si dejte plastovou misku a do ní vkládejte sklenice.


Nechte sklenice vychladnout a poté uskladněte do sklepa či komory. Se zájmem čtu o zavařování v mikrovlnce. Opravdu bych měla strach z kovových šroubovacích víček. Víčka jsem tam našroubovala až povyndání z mikrovlnky. Funguje to a jsou jak čerstvé.


Přijde vám zavařování “hotovek” zbytečné? Představte si ale situaci, kdy nestíháte a tak by se vám hodilo mít po ruce nějaký hotový pokrm, který jenom ohřejete v mikrovlnné troubě. Mimochodem, zavařená hotová jídla jsou skvělým nápadem pro přibalení na dovolenou.


Zavařené vlašské ořechy v troubě recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения