úterý 10. listopadu 2015

Belémská věž

Věž je zdobena manuelskými motivy jako jsou armilární sféra (symbol Manuela I.),kamennými erby s kříži řádu Kristova,kroucenými provazy, smyčkami, propracovanými žebrovými klenbami a dalšími. Některé prvky pocházejí z 19. Belémská věž je považována za jednu z hlavních staveb manuelského stylu.


Je také jedním z památníků portugalského velmocenského. Tato věž dříve stávala na ostrově, ale staleté nánosy bahna věž spojily s pevninou.

Celé nábřeží bylo postupně upraveno a vznikla zde promenáda s kavárnami, působivé náměstí Praca do Império a monumentální památník zámořských objevů. Tato obranná, ale přesto elegantní stavba, se stala jedním ze symbolů města. Architektura je v manuelském stylu stejně jako klášter Jeronymitů, proto vyobrazuje spoustu detailů i soch. Věž byla výchozím bodem pro mnoho námořních a objevných výprav.


Věž se nachází na začátku zátoky řeky Tajo (Tejo) směrem k oceánu a leží na samém břehu. V rozích bašty se nacházejí věžičky zakončené maursky vypadajícími kupolemi. Později ostrůvek splynul s pevninou a věž se tak stala dostupnější, což se hodí především dnešním turistům.

Na konzolách věžiček jsou zobrazena zvířata, například hlava nosorožce. Odsud se vydávali mořeplavci na své cesty. V letních měsících tu na turisty prý čekají dlouhé fronty, my tu byli v lednu a na vstup do vnitřku této malé pevnosti se čekalo jen několik málo minut. Stala se jedním ze symbolů portugalského města. Našli jsme vše, co potřebujete, včetně dostupných bonusových slov.


Stačí navštívit toto téma a najdete zlatý důl slov. V tomto tématu najdete všechny odpovědi, které je třeba vyřešit Words Of Wonders BELÉMSKÁ VĚŽ. Lisabon před napadením nepřítelem. Světového dědictví Unesco. Jedná se o obrannou věž.


Je zdobena mnoha motivy. Má patra a terasu, ze které je nádherný výhled. Pro manuelský stavební sloh je typická bohatá zdobnost, které si při prohlídce věže nemůžeme nepovšimnout.


Jeronýmský klášter je zajímavý tím, že se tam den před vyplutím modlil Vasco de Gama se svoji výpravou. Proto se toto místo stalo místem zahájení mnoha zámořských plaveb námořníků.

Tato metrů vysoká věž z počátku 16. Původně se jmenovala Věž svatého Vincenta podle patrona města. Stavba věže byla plánována již králem Janem II. Nechal ji postavit V 16. Námořní symboly a exotická flóra pokrývají sloupy a arkády.


Klášter řádu svatého Jeronýma tak představuje jedno z nejdokonalejších mistrovských děl takzvaného manuelského umění. Byla postavena na začátkem 16.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения