čtvrtek 5. listopadu 2015

Etiketa stolovani

Etiketa stolovani

Správné stolování by se mělo tak vrýt pod kůži, že je už dítě musí mít za samozřejmé, a jako mimořádné cítit, když se od etikety stolování odchýlí. Televizní seriál České televize a FreeComu. Hlavní roli hraje Etiketa v podání Ladislava Špačka aneb jak se správně chovat a vypadat ve společnosti.


V minulém díle, jsme vám představili, co je to etiketa a proč byste měli ovládat alespoň její základy. V dnešním díle se podíváme, jak se chovat u stolu a nevzbudit tak podezření, že jste ve společnosti omylem. Pravidla stolování a společenského chování v restauraci jsou kapitola sama pro sebe a pro mnohé muže je.


Etiketa u stolu je interaktivní a zábavné vzdělávání, spousta komentářů k jednotlivým situacím, pokrmům a nápojům. Naučte se správně vejít do restaurace, elegantně se posadit a chovat se jako dáma. Látkový ubrousek patří na klín, je to tak. Pro někoho samozřejmost, pro někoho ne, ale od toho jsme tady! Ubrousek si dáme na klín hne jakmile usedneme.


Jak se správně chovat v restauraci? Podívejte se na známý pořad České televize ETIKETA Ladislava Špačka. Jsou však i další pravidla zdvořilého jednání, která zdaleka všichni neznají. Etiketa původně znamenala papírový lístek nebo štítek s nějakou informací, například etiketa na lahvičce s léky, která popisuje obsah.


Stejně se označovaly i lístky se jmény, jimiž se u francouzského královského dvora určovalo místo u stolu, kam se má host posadit. Správanie pri jedle sa mení miestom stolovania. Inak sa správame doma, v reštaurácii, na recepcii. Pri stole sedíme vzpriamene, nehrbíme sa nepredkláňame hlavu nad tanier.


Sami si můžete sestavit program seminářů. Desatero etikety stolování: Nebojme se chodit do restaurací , Prostůl. Fine dining je nejvyšší formou tzv. Pokud se dosud neumíte slušně chovat, máte jedinečnou šanci se to naučit s Ladislavem Špačkem. Začalo sa obdobie plesov a rôznych zimných spoločenských podujatí, ktorých súčasťou je aj stolovanie.


Sediac zoči-voči, alebo pri susedoch, poskytuje mimoriadny výhľad na to, kto sa vie ako správať a či má zažitú etiketu. Nechte se inspirovat na našem party blogu, který je plný novinek pro plánování Vaší párty a tipů pro Vaši zábavu. Připravte se na Vaši akci s mojeparty. Jste kovaní v tuzemské etiketě? V zahraničí vám ale naučená pravidla slušného chování, budou často k ničemu.


Základné spoločenské pravidlá - etiketa správania sa pri stole Pri obede sedíme s rukami nad stolom alebo ľahko položenými na okraji stola, nikdy ich nedržíme pod stolom. Neopierame sa lakťami o stôl. Výzdoba stolu a servírování. Nejen dokonale prostřený stůl, ale i jeho výzdoba je důležitým prvkem při stolování. Samozřejmě záleží, k jakému účelu je slavnostní tabule připravovaná např.


Slovo etiketa vzniklo ze starofranouzského estiguer - jeho předchůdcem bylo starogermánské stehen - obě slova mají podobný význam, tedy připevnit nebo vyvěsit. Recepty, zajímavosti, etiketa. Co s tolika příbory, aneb chováme se podle etikety?


Jídlo dozajista patří ke každodennímu rituálu, proto. Kurzy, školení, semináře Etiketa pro obchodní zástupce. Nabízíme kurzy etikety pro ředitele firem, manažery, obchodní zástupce. Kurz a jeho zaměření bude přizpůsoben Vašim potřebám a pracovní činnosti.


Zásady společenského chovani.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения