středa 25. listopadu 2015

Co na kašel u dětí

Ty kašel utlumí a dovolí miminku nerušeně spinkat. Následuje většinou po suchém kašli. Pro vlhký kašel je příznačná tvorba hlenu.


V této fázi kašel u malého nepotlačujte, naopak podporujte odkašlávání sirupy na uvolnění hlenu. Existuje však několik druhů kašle. Víte, co pomáhá na vlhký kašel nebo dávivý kašel u dětí v noci? Zvolit sirup na kašel pro děti nebo zkusit babské rady? A kdy vyrazit k lékaři?


Lékaři doporučují podložení hlavy, především u dětí. Udržujte dostatek tekutin. Vhodným řešením může být například kombinace čajů na kašel a nápojů z bylinných výtažků. A pokud jde o samotné bylinky na kašel , mezi nejúčinnější patří heřmánek, šalvěj nebo lipový květ. Suchý kašel tlumíme antitusiky – léky na suchý kašel (Sinecod nebo Stoptussin, který i rozpouští hleny).


Co na kašel u dětí

Vlhký kašel , který přichází po krátkém období suchého, se již netlumí, kašlem se tělo snaží zbavit hlenu. U dětí do let se nedoporučuje pospíchat s léky na kašel. Je doporučeno začít s režimovým opatřením – tzn. Trápí vás suchý dráždivý kašel ? Nebo hledáte prostředek na dráždivý kašel nejen u dětí ? Podívejte se na babské rady i léčivé přípravky, které se osvědčily a pomohou.


Babská rada na neustupující kašel u dětí ? Přečtěte si, co zabírá na suchý, co na vlhký a kdy se máte bát tuberkulózy nebo laryngitidy. Cibulové pytlíčky pomáhají uvolňovat hlen, vhodné jsou u dětí , které mají rýmu a kašel. Díky pytlíčkům děti během noci lehčeji spí, protože se jim uvolní ucpaný nos. Pytlík si připravíme tak, že nadrobno nakrájíme velkou cibuli, nasypeme ji do lněného nebo bavlněného šátku, rozmačkáme, zavážeme a pověsíme blízko hlavy dítěte. Zatímco dospělí pacienti s refluxem většinou trpí pálením žáhy a zažívacími potížemi, případně bolestmi za hrudníkem, u malých dětí je to jinak.


Co na kašel u dětí

Zeptejte se na kašel u dětí v diskuzním fóru nebo sdílejte své zkušenosti a zážitky na blogu Maminkám. Co na suchý dráždivý kašel. Dle moderní medicíny na suchý kašel pomáhají (pomůže): Centrální antitusika – ovlivňují dechové centrum v prodloužené míše a tím výrazně tlumí kašel. Akutní kašel u dětí bývá nejčastěji projevem virové infekce horních dýchacích cest. Většinou je spojený s rýmou a lehce zvýšenou teplotou.


Podívali jsme se na babské rady i na přípravky dostupné v lékárnách. Nezapomeňte, že vlhký neboli produktivní kašel se nesnažíme zastavit, ale naopak podpořit. Suchý kašel u dětí je třeba zpočátku tlumit léky (bez přídavku kodeinu!). Kašel u dětí – praktické tipy. Nabízet dítěti často v malých dávkách tekutiny (vhodný je lipový čaj, plicní směsi, podběl, voda).


Co na kašel u dětí

Vhodný je klasický Priessnitzův obklad na krk (bez igelitu!). Musosolvan a Mucoplant jsou na vlhký kašel ,když jsou hkleny. Na noc na suchý kašel je dobrý dát Sinecod nebo Silomat. Myslím že i Tussin kapky můžou malý děti.


Stoptussin nebo co jste braly předtím ,vysadte a začněte dávat nový. Ale nebrat dohromady třeba Sinecod a Musoplant! Můžete to dávat po sobě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения