pátek 27. listopadu 2015

Focaccia s rozmarýnem

Nechte stát zakryté na teplém místě asi minut, aby dobře vzešel kvásek. This focaccia makes a perfect antipasti, and is ideally served with dips. Majklthe following two dips: 1. Už ani pořádně nevím, jak chutná domácí focaccia.


Většinou se na mne vůbec nedostane.

Když máme těsto nakynuté, roztáhneme ho na plech vymazaný olivovým olejem a dáme na další hodinu až dvě kynout. V půlce kynutí do něj uděláme důlky, do kterých nasázíme olivy a celé to pomašlujeme olivovým olejem s česnekem a rozmarýnem. Pečeme v troubě cca půl hodinky na 200°C dozlatova. Recept focaccia s olivami a rozmarýnem.


Vyberte si recept na focaccia s olivami a rozmarýnem a připravte si chutný a výjimečný focaccia s olivami a rozmarýnem pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší focaccia s olivami a rozmarýnem ! Načerpejte inspiraci pro přípravu. Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu.

Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Focaccia s rozmarýnem a olivami 10. Po nakynutí jej vyklopíme na plech s pečícím papírem, povrch potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a do těsta uděláme prsty důlky, aby se olej dostal do těsta. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky.


Na povrch těsta přidáme zbývající olej, rozetřeme jej po povrchu a nakonec do těsta uděláme ďolíky s pomocí prstů. Zakápněte olivovým olejem, posypejte oreganem, osolte a na každé nasypte špetku cukru. Vmíchejte kvásek a olej a promíchejte.


Mouku se solí prosijte do velké mísy. V misce spolu promíchejte olej a česnek. Prsty udělejte v těstě důlky až ke dnu pekáče, ale pozor, abyste těsto neprotrhli. Zakapejte lžicí oleje s česnekem a posypejte solí. Posázejte rozmarýnem a olivami a znovu nechte chvíli kynout.


Pečte asi minut, až focaccia zezlátne a bude znít na poklep dutě. Ale oproti pizze je focaccia více nafouklá. Určitě Vás překvapí jak rychle jí máte hotovou a hlavně jak chutná.


Jako chuťovka k dobrému vínku prostě ideální. Dnes jsem si pro Vás připravila variantu s česnekem a rozmarýnem.

Foto: Chléb v hlavní roli. Italská focaccia s olivami a rozmarýnem ? Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Ještě zatepla ji potřete zbylým česnekovým olejem a nezapomeňte ji přibalit do piknikového koše! Domácí foccacia s olivami a rozmarýnem Nejlépe chutná čerstvá, a tak si ji vždy snažte upéct v den, kdy ji i sníte Krásně se také hodí ke grilování a pečenému masu nebo zelenině.


TV pořadů, které se tématu věnovali. Po nakynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do tvaru obdélníku, který přeneseme na plech s pečícím papírem. Povrch těsta potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a do těsta uděláme prsty důlky, aby se olej dostal do těsta a dál už nekynulo. Droždí rozdrobíme do nádoby od robotu, zalijeme trochou vlažné vody, přisypeme cukr, trochu mouky, zlehka zamícháme a necháme vyběhnout kvásek. Poté přimícháme mouku, olej, zbytek vlažné vody a sůl.


Já jsem vybrala rajčata a rozmarýn. Vlažnou vodu smíchejte s rozdrobeným droždím, přidejte mouku a sůl a vypracujte těsto. Na teplém místě nechte pod utěrkou kynout hodinu a půl.


Můžete nechat těsto připravit v domácí pekárně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения