středa 11. listopadu 2015

Jablka a brambory ve sklepě

Pokud chceme ve sklepě skladovat potraviny, jako jsou marmelády, kompoty, nebo také ořechy, je důležité, aby zůstal suchý. Nejsušší sklepy bývají v panelových domech. V případě, že však plánujeme skladovat jablka , brambory , zelí či jiné plodiny, požadujeme zvýšenou dílčí vlhkost. Nabízí ideální podmínky, především tmu a teplotu 7-stupňů Celsia.


V dobrém sklepě vydrží jablka nebo brambory přes celou zimu,. Ta rakev teď stojí ve sklepě , pod zemí, v polotmě vedle polic s uskladněnými jablky , vedle dřevěných beden s bramborami , šuškají ty hlasy.

Každý večer někdo sejde dolů, Hans nebo. My máme jablka a brambory ve dvou sklepích vedle sebe spojených předsíní, u jablek jsou dvířka, u brambor ne a vcelku to vyhovuje. Každá nová cesta pro další brambory by pak měla znamenat kontrolu uskladněných, aby ty nahnilé nekazily další. Co z brambor v zimě uvařit. Abyste ale cenné vitamíny neztratili, vařte hlízy ve slupce.


Jak skladovat zeleninu a ovoce ve sklepě ? Jednoduché způsoby skladování zeleniny a ovoce v domácí sklepě. Dalším předpokladem k vytvoření vhodných podmínek pro dlouhodobé skladování plodin ve sklepě je přiměřená vlhkost.

K udržení optimální vzdušné vlhkosti mezi osmdesáti až devadesáti stupni mohou posloužit nádoby s vodou, vlhké hadry či pokropení podlahy. Ve starých sklepech často sloužilo ke snížení teploty a. Pro správné skladování brambor je teplota velmi důležitá, protože jakmile klesne pod °C, brambory sládnou, a je-li naopak vyšší než °C, hlízy začnou klíčit a měknout. Pokud se vám nedaří tak nízká teplota ve sklepě dlouhodobě udržet, můžete si snadno pomoci větráním. Bohužel lidé často místo ve sklepě uskladňují zeleninu třeba v garáži, která už tak ideální není,“ uvádí Jan Kopřiva, zahradník a odborník na výživu rostlin.


Brambory byste měli ukládat dobře očištěné a suché. Skladování ovoce či zeleniny v komorách bytů můžete využít jen krátkodobě, neboť v nich bude příliš teplo a sucho a plody začnou klíčit a scvrkávat se. Klíč se nachází ve správném skladování brambor. Máme-li ve sklepě tmavý kout, kde může stát bedna na brambory , lze uvažovat o jejich dlouhodobějším skladování. Na to, jak správně ukládat brambory a kde se dělají nejčastější chyby, vám odpoví následující článek.


Jak se uskladňují brambory ve velkém. Na zahradě máme vyborné jablka ale ve sklepě praskají, nevím čím to je. Jaká je to odruda, tak to nevím. Chtěla bych vysadit novou jablonku,ale nevím jaká odruda je vhodna uskladnit ve sklepě. Také bych chtěla poradit jakou merunku vysadit, která je odolná vůči povětrnostním podmínkám.


Když nemáte doma sklep, raději zvolte variantu průběžného nakupování brambor. Ve sklepě s bramborami také hlídejte teplotu, neměla by klesnout pod °C, pak totiž brambory sládnou,“ dodává Hana Střítecká. Ve sklepě můžeme skladovat cokoliv od zavařeniny, kompotů až po brambory a jablka.


Každá potravina má však jiné nároky na vlhkost a teplotu skladování.

Marmelády, kompoty a další zavařeniny si vystačí s běžným suchým sklepem, který bývá běžně v domech. Obsahují totiž jedovatý solanin. Klíčivosti můžete předejít, pokud pod brambory dáte pod rošt dřevěné uhlí. Jak správně uskladnit brambory už víte a jak správně uskladnit jablka a hrušky? Letos máme odrůdy: Colette a Rosara.


Ukládejte je vždy stopkou nahoru, nejlépe jen v jedné vrstvě, aby se plody navzájem neotlačily a abyste zároveň měli přehled o tom, zda některý z plodů nenapadla hniloba či plíseň. Jablka skládejte do lísek nebo plastových přepravek s otvory ve dně i po stranách, které zaručí, že k uskladněnému ovoci bude neustále proudit dostatek vzduchu. Když chceme brambory sklízet na podzim a uskladnit je ve sklepě , sklízíme také až po odkvětu, ale nejlépe až v obě, kdy jsou natě skoro suché nebo zcela suché. To je známka, že si hlízy až stihly stáhnout pod zem vše potřebné, co v natích bylo vytvořeno fotosyntézou.


Ještě před sklizní by měl být sklep vymalovaný novým vápenným nátěrem s přídavkem modré skalice a vysířený. Dezinfikované by měly být i lísky. Ve sklepě , v němž skladujete jablka , byste neměli uchovávat brambory či jinou zeleninu, protože jablka by jimi mohla načichnout. Ve sklepě , ve kterém skladujete jádrové ovoce, neuskladňujte brambory , kořenovou zeleninu a další plodiny. Pokud je sklep dostatečně prostorný, můžete postavit příčku, která oddělí ovoce a zeleninu.


Vzdušná vlhkost sklepa by se měla pohybovat kolem. Riziko přenosu plísní by bylo příliš vysoké. Jablka mají jednu poměrně nepříjemnou vlastnost. Rychle přejímají pachy z okolí.


Nikdy proto v jejich blízkosti neskladujte například zeleninu. Nejhorší jsou brambory , cibule, česnek, červená řepa a celer. Skladovat byste je měli očištěné a suché a to v teplotě 4-6°C.


Pěstujete také mrkev či červenou řepu? Jaký sklep je tedy nejvhodnější? Naopak cibule musí zůstat v suchu, ve sklepě , kde se teplota pohybuje do stupňů.


Další možnost je ji mít v místnosti, kde je kolem stupňů Celsia. I jejich uskladnění ve sklepě má svá pravidla. Polorané brambory se sklízejí většinou během. Důležitá je i teplota – pro dlouhodobé uložení se doporučuje 4-stupňů, aby se brambory nescvrkly. Musíme utlačovat skutečně napevno, jinak se jablka rozvaří nebo vyrazí víčko a vytečou do zavařovacího hrnce!


Když koupíte velký pytel, je vhodné z něj brambory přemístit v tenkých vrstvách do bedýnek, aby mohly dýchat. Nelekneme se, že jablka zhnědla, po uvaření zase zesvětlají. Strouhaná jablka vložíme do zavařovacího hrnce a vaříme mírným varem (od počátku varu minut).


Po minutách vytáhneme zavařená strouhaná. Jak uskladnit hrušky a jablka. Už při samotném sběru je prioritní zaházení s ovocem. Obírejte za sucha, nejvhodnější jsou chladné dny nebo časná rána, při.


Před tím, než začnete samotné uskladňování ovoce, je důležité plody zkontrolovat, zda není napadnuté, aby se případní škůdci nepřenesli na ostatní úrodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения