úterý 10. listopadu 2015

Cena piva na oktoberfestu 2016

Takzvaný duplák alebo nemecky Maß nebude možné kúpiť za menej ako 1eura, čo však bola vlani maximálna cena za litrový pohár chmeľového moku. Za litr vody žíznivci v průměru zaplatí eura (2korun), za litr limonády eura (2korun). Máz nebude možné koupit za méně než 1eura (2Kč), což byla loni nejvyšší cena za litrovou sklenici chmelového moku, sdělila mnichovská radnice. Vzhledem k tomu, že v celoročně otevřených podnicích v Mnichově se cena mázu piva pohybuje mezi a 1eury (1a 2Kč), považuje radnice letošní festivalové ceny za přijatelné. Nejlevnější litrový tuplák bude možné koupit za 1eur (2Kč).


Ve třech velkých halách se ale pěnivý mok v tuplácích bude prodávat až za 1eur (2Kč), oznámila to mnichovská radnice. Loni to bylo o dvacet centů méně. Cena za litrák sa bude pohybovať od 1do 1eura, informovala tento týždeň radnica bavorskej metropoly. Každoročné zdražovanie piva patrí k menej obľúbeným tradíciám festivalu v Mníchove.


Máz (Mass) piva ještě nikdy nebyl tak drahý. Průměrné zdražení bylo o. V některých stanech překročila cena mázu hranici EUR, a to konkrétně ve stanech Löwenbräuzelt, Schottenhamel e Bratwurst. Pivo musí striktně splňovat všechny podmínky “Bavorské čistoty”.


Ove godine u organizaciji paba “Pivo i kobaja” vodimo naših najvernijih pivopija na najveći festival piva u Minhenu. Tri dana, dva noćenja, obezbeđen prevoz i smeštaj! Ceny zlatého moku išli aj tento rok hore - bežný návštevník zaplatí za litrový krígeľ špeciálneho piva vareného pre toto podujatie cenu do 1eura, teda o centov viac než vlani.


Pivo je znovu dražší, poprvé lze zaplatit mobilem V Mnichově začal 184. Vypili milionu litrů piva. Podle mnichovského starosty Josefa Schmida se ve stanech na Tereziánské louce letos vypilo milionu litrů piva , tedy zhruba stejně jako loni. Oktoberfest navštívilo milionu lidí, o sto tisíc více než loni. Přesně v poledne primátor Mnichova Dieter Reiter slavnostně poklepe na první su a to ve stanu Schottenhamel.


Minhen, kulturni i ekonomski centar Bavarske, jedan je od najlepših gradova Nemačke. Danas je domaćin Oktobarfesta, najpoznatijeg festivala piva. Za Minhen se može reći da je prestonica životnog stila jer ne morate biti ni lepi ni bogati da biste se osećali kao kod kuće.


Cena piva pokorila rekordnú hranicu Slávnosť začne v sobotu napoludnie mníchovský primátor Dieter Reiter, ktorý vo festivalovom stane rodiny Schottenhamelovcov narazí prvý pivný sud. Potom si na chuť prídu aj prví návštevníci, ktorí ale tento rok za litrový krígeľ piva zaplatí medzi sumou 1a 1eura. Na bezpečnosť bude dohliadať kamier a 6policajtov, z ktorých niektorí sú špecialisti na zapamätanie si tvárí. Zdražování je svým způsobem každoroční tradicí.


Vzhľadom na to, že v celoročne otvorených podnikoch v Mníchove sa cena litra piva pohybuje medzi a 1eurami, radnica považuje tohtoročné festivalové ceny za prijateľné. Zdražovanie patrí medzi tradície festivalu, hoci tie menej obľúbené. Cena zlatistého nápoja nepretržite rastie už desiatky rokov.


Akce se koná v prostorném akrovém areálu, který najdete na adrese: Theresienwiese, Matthias-Pschorr-Straße 4. Ta jsou letos ještě přísnější kvůli prosincovým útokům na vánoční trh v Berlíně. Celý areál festivalu má být oplocen a pod neustálým dohledem kamer a stovek policistů. Zástupci pivovarů tvrdí, že pivo pro slavnosti je kvalitnější, více chmelené a silnější (speciály s obsahem přes 1procenta extraktu původní mladiny) a proto i dražší. Pab na dve lokacije u Beogradu. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Vychutnejte si pár tupláků i pohled na lepé servírky v typických bavorských krojích na největším světovém festivalu piva ! Tradiční návštěvníci nosí bavorské klobouky s chomáčkem kozí srsti a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения