pondělí 30. listopadu 2015

Jak skladovat mrkev v lednici

Taky nakoupíte mrkev v supermarketu a jednoduše ji hodíte do ledničky? Přečtěte si jak ji správně skladovat. Vetsinou kupuju mrkev balenou a vydrzi mi v lednici pekelne dlouho. Tezko rict, cim to je, mozna to strikaji :roll: Jinak pokud jsou moznosti, babicka skladovala mrkev v m. Jak skladovat či zpracovávat mrkev. Vše nastrouhat prosolit 1kg soli a napěchovat do malých skleniček.


Citrony, mrkev či rajčata. Neměli bychom je uchovávat v ledničce, skladování v chladu jim totiž škodí. Rychleji se kazí, ztrácí chuť či klesne jejich kvalita. Které potraviny bychom tedy měly skladovat jinde?


Jak ukládat mrkev v suterénu? V suterénu, stejně jako ve sklepě, je obvyklé umístit mrkev do krabic. Za prvé, bude poskytovat další prostor pro.


V tmavém sklepě, založená do písku vydrží mrkev víc jak půl roku, podobný vytrvalec je i celer a kupodivu stejně dobře snáší skladování i ředkve. Pastinák pro zimní spotřebu bude i po čtyřech měsících jako čerstvý (zbytek nechte přes zimu venku). Jen salátová řepa bude po třech měsících na hranici svých. Pokud se vám urodilo víc mrkve, než můžete najednou spotřebovat, zkuste ji zmrazit, aby vám vydržela déle. Než mrkev natrvalo uložíte do mrazáku, musíte ji očistit a krátce nechat blanšírovat, aby se zbavila potenciálně.


Jak si uspořádat ledničku a správně skladovat potraviny. Hledal jsem tuhle cosi v ledničce. Otevřu dveře a vykouknul na mne naprostý zmatek. Ve dveřích mlíčka na kávu, v držáku na vajíčka majonéza, na talířcích zbytky bramborového salátu, ale to máslo jsem nemohl najít.


A tak jsem začal hledat, jak si má člověk. V lednici zázvor vydrží až týdny. Takže pokud víte, že jej do té doby budete znovu používat, nechte jej v lednici. V opačném případě můžete zázvor uskladnit naprosto v klidu v mrazáku. Jestli jste si zázvoru koupili více, můžete si kus dát do ledničky a kus do mrazáku.


A protože dost často necháváme v lednici i uvařená vejce, podíváme se, do kdy jsou ještě poživatelná. Jsou-li v teplotě 5-°C, s klidným svědomím zde mohou zůstat i dní. Uvědomte si, že skořápka je částečně prostupná. Víte, jak skladovat zeleninu a ovoce a hlavně správně?


Dneska vám ukážeme několik tipů, jak na to. Konečně třeba přijdete na to, proč ty banány tak rychle černají a zelenina hnije po pár dnech. Neomývejte nic před skladováním. Zní to zvláštně, ale neomývejte zeleninu ani ovoce před tím, než ji budete skladovat v. Zjistěte, jak dlouho můžete uložit mrkev v bytě v chladničce. Tato možnost je spíše jako skladování zeleniny ve sklepě, ale má své vlastní vlastnosti.


Jak jednat a co dělat tak, aby neuplynula celou zimu? Správná teplota mražení je -°C a teplota v lednici má být v rozmezí 0-°C. Díky skladování na tmavém a chladném místě můžete dýni skladovat i kolem tří měsíců. Cibule, česnek, šalotky. Skladovat byste ho měli při maximální teplotě od dvou do čtyř stupňů Celsia.


Nejvhodnější je proto uložit ho hned na první poličku nad šuplíkem na zeleninu. Právě tam je totiž teplota nejnižší. A udělejte to hne jak ho přinesete z obchodu domů.


Nutné je i čas od času lednici důkladně vytřít (ideálně octovou vodou) a udržovat v ní pořádek, tzn. Jahody, borůvky, maliny je možné skladovat jen krátkodobě, nejlépe v lednici. Zároveň plody nemyjte, dokud je opravdu nebudete používat. Stejně jsou na tom peckoviny, které je nejlepší uložit do mrazáku.


Jablka a hrušky skladujte v otevřené bedničce ve sklepě. Držte je od ostatního ovoce a zeleniny, v jejich blízkosti se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения