pátek 13. listopadu 2015

Hruškový kompot bez cukru

Minule som skusala recept, kde sa ovocie uklada priamo do flasi a sterilizuje sa bez cukru , len tak na sucho. Riadna somarina, nejedle, vsetko som vykydla. Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru , která přijdou do každé sklenice? Použijte místo něj špetku soli.


Zkuste to s jablky či hruškami podle receptů makrobiotičky Dagmar Lužné.

Ako zavárať ovocie bez cukru či zarobenej vody? So soľou a len vo vlastnej šťave. Ak ste toto ešte neskúšali, je najvyšší čas, kompóty chutia neskutočne Soľ je výborným konzervantom a dokáže z ovocia vytiahnuť vlastný cukor a kompóty zostanú prirodzene sladké s intenzívnou chuťou vlastnej šťavy. Proto si myslím,že i kompot se zázvorem bude skvělý. Vyberte si ze stovek receptů na Švestkový kompot bez cukru , které se vám budou snadno a rychle vařit.


Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Švestkový kompot bez cukru. Suroviny i postup zůstávají stejné jako u základního hruškového kompotu, do každé sklenice se ale přidá až kolečka citrónu.

Kompot má příjemně kyselou chuť. Hrušková povidla Suroviny. Ak by som žartovala, asi by ten príspevok bol v inej rubrike a nezakladala by som novú tému. V uplynule sezóne, keď napr. Nedá sa povedať, že je to kompót, ale je to náramne chutné mnohostranne použiteľné ovocie.


Tématické fráze: nálev na hruškový kompot zavařený jablečný kompot zavařování hrušek kompot hruškový kompot bez zavařování zavařování jablečný kompot hruškový kompot jablečná kompot sterilizovaný jablečný kompot jablecny kompot zavareny recept na jablečný kompot jablko hruškový kompot zavařený hruškový. Co člověk to vlastní názor, jaký je na nejlepší hruškový kompot recept. Někdo dělá hruškový kompot vařený, druhý sází na zavařování hrušek v troubě a třetí nedá dopustit na hruškový kompot bez zavařování. Někdo má rád teplý hruškový kompot , někdo ho zase konzumuje za. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Vše najdete na webu Recepty. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Po vychladnutí každým pohárom zatrasieme. Jednak zistíme, či sa viečko “chytilo”, ale predovšetkým tým rozptýlime cukor, ktorý sa usadil na dne. Tématické fráze: kompot z hrušek rychlý hruškový kompot recept na kompot z hrušek hruskovy recepty hruškovýkompot kompot s hrusek kompot zavařování hrušek kompot huškovy kompot kompot z hrušek recept hruškový sirup recept kompoty z hrušek vařený kompot z hrušek hruškovej kompot recept hrukovy kompot hruškovej kompot.


Minimálne mesiac ma trápila otázka, ako zavárať bez cukru.

Veď predsa nie je možné aby kedysi ľudia, ktorý mali ledva pár gramov múky na chlieb držali ohromné zásoby cukru vo svojich komorách…Po dlhšom skúmaní som prišla na odpoveď:„ zaváranie ovocia do štiav z ovocia”. Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.


Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu. Kompot se zázvorem jsem ještě nezkoušela,ale právě včera jsem dělala hruškový džem se zázvorem z těchto stránek a musím konstatovat,že chuť je témeř bezkonkurenční. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 7ml vody. Přidáme zbylé suroviny a přivedeme k varu.


Stáhneme oheň na třetinu a vaříme přibližně minut, dokud nejsou hrušky měkké. Kompot buď můžete ihned podávat, nebo plnit do čistých sklenic a sterilizovat minut při teplotě °C. Pokud připravujete hruškový kompot pro děti, použijte skořici celou, abyste ji po dovaření (spolu shřebíčkem) mohli odstranit. Rovněž doporučujeme snížit množství použitého cukru , protože hrušky jsou velmi sladké samy o sobě.


Vsaďte na následující recept na hruškový kompot. Na litrů vody dávám kg cukru , badyány a asi hřebíčků. Kdo má rád sladší nálev, přidá cukr. U nás nemusíme moc cukru - tohle je tak akorát. Nálev povaříme minutu a do sklenic dáváme vlažný.


Slkenice sterilizujeme na stupňů na minut. Následne ich naložíme do fliaš. Do každej fľaše dáme PL kryštálového cukru a zalejeme vodou. Fľaše uzavrieme viečkom, dáme do hrnca a sterilizujeme cca minút.


Vyskúšajte zaváranie bez cukru. Aby ste si neskôr zavárané marhule, čerešne, broskyne, jablká, či hrušky naozaj vychutnali s čistým svedomím – sú zdravé a neskrývajú tony škodlivého cukru. Poradíme vám, ako na biozaváranie, čím nahradiť cukor a čo so zvyšným ovocím, ktoré vám zostane.


Relax Music 1watching.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения