pátek 4. září 2020

Zdravá marmeláda bez cukru

Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme. Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu.


Vyrostlo vám doma na zahrádce tolik jaho že nevíte, co s nimi?

Než abyste je museli mermomocí honem rychle sníst, než splesniví, udělejte si z nich zásobárnu vitaminů na zimu v podobě jahodové marmelády. Pamatujete si, že marmeláda byla vždy strašně sladká? To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak?


Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacícho cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? A ještě k tomu zdravá , bez cukru ? A přitom si ani konzervativní.

A používejte jen ovoce a zeleninu bez náznaku hniloby, plísně a ideální i bez velkých otlaků. Marmeláda nebo džem zaručeně ztuhne a vyhnuli jste. Vyrábí se v několika příchutích. Málokdo ale ví, že takové množství není nutné.


Vlastně záleží pouze na vás a vaší chuti, kolik cukru použijete. Je ovšem potřeba stále myslet na to, že cukr zde má funkci konzervantu. Tudíž čím méně cukru použijete, tím větší je riziko, že se marmeláda může zkazit.


Lze také zavařovat úplně bez cukru , ale. Já nenechávám nic náhodě a snažím se přebytky v létě zpracovat – milujeme domácí marmelády! Pokud si myslíte, že je jejich výroba zdlouhavá a navíc do nich potřebujete dát hromadu cukru , želírovacích éček a konzervantů, takže se to ani nevyplatí – mám pro vás dobrou zprávu! Jde to i bez toho a navíc je to fakt rychlovka. Prostě super lesanský recept i pro.


Domácí marmelády není nikdy dost! U nás doma se marmelády a kompoty dělaly odjakživa. Ale vždy se tam přidávalo, na můj vkus, šíleně moc cukru.

Když jsem před pár lety začala cukr vytěsňovat z mojí kuchyně, logicky na řadu přišly i. Všechny recepty jsou bez cukru a bílé mouky - sugar free. I přesto jsou sladké a chutné. Bílý cukr nepotřebujete, zkuste to s našimi recepty bez cukru. Recepty jsou vhodné při cukrovce, redukční dietě a pro všechny, kteří si chtějí zdravě zamlsat a nepřibrat. Pod slovem marmeláda si většina z nás představí ovoce a hromady cukru.


Kdybychom se cukru vyhnuli, je to určitě lepší. Připravit marmeládu bez něj skutečně jde. Zbavíme třešně stopek a ponoříme je na chvíli do vody. Dostanou se z nich případní červy. Slijeme vodu a čisté třešně vypeckujeme.


Zdravá domáca marmeláda bez zbytočného cukru a konzervantov Prinášame vám niekoľko tipov, pomocou ktorých môžete prípravu marmelád povýšiť na zdravé kulinárske umenie. A ako bonus vám ponúkneme novinku: zaváranie v umývačke riadu! Zdravá buchta bez cukru ZDRAVÁ BUCHTA BEZ CUKRU.


Opět rychlovka, do které jsem nedala cukr, ale samé zdraví prospěšné suroviny. Předehřejte si troubu na 2stupňů. Oloupejte si dvě jablka, dvě mrkve a jednu menší červenou řepu a nasekejte nebo nastrouhejte vše nadrobno. Smíchejte v míse dva hrnky hladké mouky s. Nevíte co vařit k večeři? Přihlašte se k odběru a sbírejte inspiraci.


Banánová marmeláda bez cukru recepty, které budete milovat. Nadchlo mě, že si můžu svou oblíbenou marmošku udělat i bez cukru a hlavně bez chemie. Vyzkoušela jsem na marmeládu i citrusový pektin, ale konzistence marmelády mi tak nevyhovovala, jako s agarem. Tento recept je neutrální, je v podstatě jedno jaké ovoce použijete :).


Zkoušely jste někdy zavařovat ovoce na marmelády a džemy bez cukru ? Vždycky když dělám džem a sypu do něj kvanta cukru a želírovací prostředek, tak si říkám, že to rovnou můžu koupit v krámě, protože je to vlastně totéž. Máte s tím někdo zkušenost? No ano, opravdu není třeba cpát do bábovek tuny cukru , aby byly dobré.


Já tě možná překvapím výbornou tvarohovou bábovkou ze špaldové mouky, do které nepřidáš ani krapítek cukru. Jen pro dědu jsem ji trošičku pomoučila cukrem :-). On by ji jinak nebaštil :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения