středa 23. září 2020

Žítkovské bohyně rozbor

Studijní materiál Žítkovské bohyně - rozbor díla k maturitě už se na Tebe teší v rubrice Maturitní rozbory, Rozbory děl. Nenech ho čekat dlouho :-). Vypadalo to, jako by tančila. Obsahuje teoretické informace a rozbor ukázky.


Rozbor díla Žítkovské bohyně z genderového hlediska Detail práce Upozornění: Informace získané z popisných dat či souborů uložených v Repozitáři závěrečných prací nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti.


Dora Idesová patří k posledním. Měla jsem pocit, jako bych tam už někdy byla a že se tam zas musím vrátit. Blížila se dovolená v Beskydech, takže jsem do plánu pro celou rodinu vpasovala i Žítkovou. Stálo to za to, protože jsem se dostala do domu poslední z žítkovských vědem Irmy Gabrhelové. The methodological and theoretical part defends feminist literary criticism as a legitimate approach to the text, represents a method of feminine writing and reading and examines the question of literary canon.


Muzeum poslední žítkovské bohyně. František Bartoš, Ferdinand Dúbravský či Josef Hofer. V následujících kapitolách je uveden rozbor jednotlivých autentických zaříkávání a magických praktik, dále rozbor magického obřadu s ohledem na praktikování homeopatické a kontaktní magie. Závěr práce je věnován logice magického myšlení a sledování.


Vyšetřování ztráty třídní knihy Práce se zaměřuje na rozbor díla Vyšetřování ztráty třídní knihy. Poznámky z četby knihy „Vyhnání Gerty Schnirch“ Datum publikace: 20. Tučkové kniha přes 4stran. Připomíná také některé klíčové osobnosti badatelského zájmu o bohyně , jakými byli např.


Tajemna, které tyto ženy obklopovalo, se lidé sice báli, avšak v těžkých chvílích za nimi chodili pro pomoc či radu. Kategorie: Česká literatura od 20. Jediné, na co jsem si musela chvíli zvykat, byl způsob zápisu přímé řeči :D Naopak oceňuji, že jsem do poslední stránky nevěděla, co můžu čekat. V teoretické části práce je uveden rozbor jednotlivých zaříkávání a magických praktik, dále rozbor magického obřadu s ohledem na praktikování homeopatické a kontaktní magie. Dočkaly se knižní, divadelní i audio podoby.


Přiznám se, že audiokniha mě minula, dostala jsem se k ní až nyní díky Haně Aleny Mornštajnové. Knihy jsem četla, děj proto překvapením nebyl, zajímalo mě zpracování. Na druhú stranu Žítkovské bohyne veľmi dobre fungujú ako etnografická sonda do sveta a poverových zvykov karpatských kopaníc. Viac ako vedecká forma by knihe slušala podoba populárno-náučná. Ale to nič nemení na tom, že Žitkovské.


Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý. Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty. V teoretické části je rozbor jednotlivých zaříkávání a magických praktik, dále rozbor magického obřadu s ohledem na praktikování homeopatické a kontaktní magie. Druhé, rozšířené vydání úspěšné publikace Ústavu evropské etnologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.


Miroslav Táborský a Tereza Bebarová. Metodologická a teoretická část obhajuje feministickou literární kritiku jako legitimní přístup k textu, představuje metody ženského psaní a čtení a problematizuje otázku literárního kánonu. Dále se věnuje rozboru archetypů.


Z knihy Žítkovské bohyně se stal rázem bestseller.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения