čtvrtek 29. října 2020

Vsakovací jímka štěrk

Takhle do štěrku ústí trubka od okapu. Na závěr se štěrk překryje geotextilií a na všechno přijde 5m vrstva výkopové zeminy a humusové hlíny. O dešťovou vodu je tedy postaráno. Ještě vyvrtáme studnu a bude klid.


Do vsakovací jímky se nasype 70cm plavenů frakce 50.

Ahoj,nyní řeším vsakovací jímku. Výroba: vsakovací jímky kruhového průřezu, určené k osazení do terénu,. Pojezdný vsakovací jímka s vysokým zadržovacím objemem (modul nahradí 8kg štěrku ), jednoduchá pokládka a spojování, zatížení krátkodobé t. Klíčové v této oblasti je odstranit příčiny špatného. Retenční nádrž a vsakovací jímka jsou stavby, které se nekolaudují, proto by problém při kolaudaci být neměl. Právě u vsaku hrozí nebezpečí, že voda začne prosakovat.


Výkop zasypte – okolí vsakovací galerie (z každé strany) opatřete min. Základní systém je takzvaný vsak, jindy nazývaný podmok.

Jde o výkop vyplněný štěrkem, který funguje jako vsakovací jímka vody. Musí být dostatečně dimenzován a jeho řešení musí být technologicky zvládnuté tak, aby nedocházelo k odvodu vody na sousední pozemky. Pak by zakročil stavební úřa který by vyzval. Propustnost půdy se zjišťuje provedením vsakovací zkoušky, založené na principu objemu vody vsáknuté za specifikovaný časový interval.


Zkouška se provádí vždy na pozemku, kde bude umístěn vsakovací objekt. Konstrukce vsakovací jímky s perforací v dolní třetině zajištuje potřebnou kapacitu. Nerozumím tomu, jak Vám mohl geolog navrhnout vsakování šachtou (studnou), pokud už dnes vystupuje voda tak vysoko, že lze vidět hladinu. Takové řešení je v rozporu s normou.


Podle normy musí být vsakovací plocha min. Vsakovací zařízení povrchové je nejvíce přirozené. K částečné filtraci a zachycování nečistot dochází v horní vrstvě. Nejvhodnější vsakování je.


Zmínky o vsakovací jímce jsou uvedené ve stavebním zákoně č. Jejich podstatou je odvedení dešťové vody od okapového svodu na místo, kde se vsákne. Toto místo pak může vypadat různě: perforované plastové boxy pod úrovní trávníku (podobné přepravkám), větší podzemní plastové tanky s otvory, anebo vsakovací jímky v geotextilii se štěrkovým podsypem. Divím se, že máte v PD předepsánu vsakovací jímku.

Také cena odpovídá spíše menší retenční nádrži na dešťovou vodu, což je mimochodem řešení, které doporučuji. Jímka přece slouží k jímání, tj. Samotná jáma pro objekt půdorysné plochy 128mbude poměrně malá. Je vhodné pro vsakování vo které jsou nejméně znečištěné, tj.


Nyní je dle jejich vyjádření vsakovací jímka hotova. Geotextilie je dodávána na míru násobcích m2. Do kolonky počet ks uveďte požadované mk.


Zvažovali jsme plastové vsakovací boxy, akumulační jímku , ale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения