středa 7. října 2020

Zavařování v troubě okurky

Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci.


Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit.

Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. Při jedné práci lze najednou zavařit až čtyřiadvacet sklenic. Záleží ovšem ovšem na typu a velikosti trouby, respektive pečicího plechu. Aby bylo zavařování rovnoměrné, je třeba mít okurky naložené ve stejně velkých sklenicích. Zavarovani okurek v troubě recepty, které budete milovat. Výhody zavařování v horkovzdušné troubě.


Předností zavařování v troubě je kromě časové úspory také absence velkého množství vody. V troubě je dostatek místa, takže můžete zavařit velké množství sklenic.

Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Sklenice se v tomto případě rozloží na plech s vyšší okrajem ta, aby se vzájemně nedotýkaly. Na plech se nalijí přibližně centimetry vody a vloží se do trouby, předehřáté na 150°° Celsia na minut při zapnutém spodním i horním ohřevu. Na internetu jsou informace poněkud protichůdné: na suchý plech - na mokrou utěrku - postavit do vody Různí se i doby a teplota zavařování ( -150C, 20min.-1hodina), takže mám z toho tu větší hlavu vevnitř… Díky za rady a zkušenosti.


Zavařujete někdo v troubě ? Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100. Pokud ještě máte okurky , doporučujeme vyzkoušet tento chutný okurkový salát s mrkví. Určitě už máte za sebou zavařování klasických okurek, tak se dejte do zavařování tohoto netradičního salátu. Třeba vyzkoušet, zda vám bude chutnat.


V tomto případě se okurky ve sklenicích zalijí studeným nálevem, sklenice se důkladně uzavřou a naskládají do myčky dnem vzhůru. Myčku zapnete na nejdelší program a nejvyšší teplotu. Po ukončení mycího – v tomto.


Recepty na okurky se liší podle toho, jestli se jedná o klasické nakládačky, o kvašené či rychlokvašené okurky nebo o americké okurky z přerostlých okurek. Nakládání okurek je středoevropskou doménou. V zahraničí jsou okurky.

Chtěla bych zkusit zavařování v troubě tak jak to píše Pampeliška, ale nevím, jestli pro okurky a česnek etc. Při klasickém sterilování v hrnci se každá věc dělá jinak. Od té doby co mám novou krásnou kuchyň s digestoří mám problém, aby se mi.


Ahoju mě bude premiéra zavařování v troubě. MJám nový sporák a tak to jdu skusit. Tak se mějte lída čejda. Klobásy zavařené ve sklenici v troubě recepty, které budete milovat.


V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit! Vyberte si ze stovek receptů na Klobásy zavařené ve sklenici v troubě , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Klobásy zavařené ve sklenici v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения