čtvrtek 22. října 2020

Výměna těsnění u vodovodní baterie

Výměna kartuše ve vodovodní baterii. Každý se s tím setkal a není vždy nejlepší řešení volat instalatéra. Podívejte se na náš jednoduchý návod jak situaci vy. Subscribe to výměna těsnění u vodovodní baterie Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.


Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. Zpět na seznam všech návodů. Kapající kohoutek dokáže vyplýtvat spoustu vody a navíc jste neustále rušeni otravným hlukem dopadajících kapek. To jsou dva velmi dobré důvody k opravě. Praktická ukázka výměny kartuše a těsnění u kuchyňských směšovacích baterií BLANCO.


Postup, jak snadno vyměnit kartuši umyvadlové baterie. Nejde jen o to, že výměnou celé baterie pak trpí vzhled koupelny, nevypadá pěkně, když je jiná na umyvadle a jiná třeba ve vaně, nepominutelné jsou i. K její výměně je třeba přistoupit, je-li hodně opotřebovaná a výměna těsnění nepostačí. Budete-li vyměňovat ventilovou vložku, zvažte, jestli by se vám nevyplatila výměna celé vodovodní baterie , nejlépe za pákovou či termostatickou, které jsou modernější a přinesou vám také větší úspory za vodu. Zespodu baterie vedou dva vývody.


Pokud máte kohoutkovou, většinou je pod kohoutkem příslušný vývod vody. Tedy: když je vlevo kohoutek studené vody, tak je vlevo i vývod studené vody. U pákové baterie je to dost podobné, akorát se musíte podívat na barevný proužek.


Při připojení hadic nezapomeneme na těsnění. Nové zapojení důkladně ozkoušejte. Pokud se vám výměna vodovodní baterie podařila, pečlivě novou sanitární techniku vyzkoušejte.


Zapněte přívod vody, zkontrolujte míru utažení i kvalitu těsnění. Voda nesmí protékat ani kapat. Potřebujete vyměnit vodovodní baterii a nevíte jak na to?


V tomto videu se dozvíte, co všechno nato potřebujete jakož i praktický postup který Vám jistě pomůže jako směšovací baterii v koupelně či kuchyni vyměníte rychle a jednoduše. Myjava neexistuje, kartuše do jejich baterie mě stála téměř 60-, ramínko jde dokoupit běžně to ještě federační kulaté S nebo U. Vůbec se nedivím servisnímu přístupu: kartuše a těsnění neměníme, kup si novou baterii. V ramínkové baterii mi odešlo těsněníve tvaru V, než být pár dní bez vody.


Postupně obě střídavě odšroubováváme, aby se dala původní vodovodní baterie bez problémů vyjmout. Při šetrném odšroubování zachráníme i těsnění - pokud je ještě použitelné. V případě, že u nové baterie není těsnění v jejím příslušenství a je přitom v pořádku, můžeme jej použít. Postup výměna kartuše ve vodovodní baterii. Feb oprava pákové dřezové baterie - výměna těsnění.


Metalia (Novaservis) baterie dřez. Jestliže nová vodovodní baterie nemá v balení těsnění , je potřeba. I průměrně šikovný člověk to zvládne sám a určitě nemusí volat instalatéra.


Nicméně přece jen existuje pár osvědčených ra které práci při výměně vodovodní baterie nesmírně ulehčí. Při zastavené vodě uvolňujeme postupně obě matice. Jde to nakonec i rukou a baterii sejmeme. Než namontujeme novou se stejnou roztečí přívodů, což je 1mm nebo častěji 1mm, musíme zatěsnit závit pomocí koudele nebo teflonem. Každá vodovodní baterie má svou životnost, neméně důležitý je i již zmiňovaný designový aspekt, který je v otázce komfortu bydlení jedním z hlavních činitelů.


Vršky (kuželky) i keramické pro klasické vodovodní baterie , kartuše pro pákové bateriei. Rukojětě (olivy) pro klasické vodovodní baterie. Páčky pro pákové baterie. Náhradní i univerzální výtoková raminka pro klasické i pákové vodovodní baterie.


Najdete zde i perlátory a sporiče, a tahé náhradní montážní sady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения