pátek 11. prosince 2020

Těsto na kremrole

Těsto na kremrole

Tématické fráze: kremrole kremrole ze zakysané smetany sníh do kremrolí jednoduchý kremrole náplň křehké kremrole jednoduché recepty náplň do kremrolí jednoduché moučníky kremrole recept pečení kremrolí křehké těsto na kremrole sníh do kremrolí těsto na kremrole ze zakysané smetany recepty na kremrole se slanou. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřené vajíčkem pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při vysoké teplotě asi - minut. Upečené kremrole necháme vychladnout.


Kremrole jsem přinesla na stůl a byl to fofr: Velká mňamka, všichni měli boule za ušima. Mám radost, že jsem získala dobrý recept- těsto skvělé a jednoduché, výborně se s ním pracuje. Autor(ka) receptu zasluhuje velkou ! Poté opět těsto rozválíme po délce na dlouhý pás a znovu překládáme, jako dříve na čtyři vrstvy.


Kremrole se většinou pečou z listového těsta, méně často z těsta máslového. Obě varianty jsou výborné. Listové těsto má ale výhodu, dá se koupit jako polotovar.


Těsto na kremrole

Návod na listové těsto naleznete zde – Jak udělat domácí listové těsto , předpis na máslové těsto je uveden níže. Z každé půlky vyválejte asi 3mm plát. Těsto vyndejte a rozkrojte napůl.


Podle pravítka z něj nakrájejte pruhy (20cm dlouhé a 3cm široké), ty pak omotejte okolo kovových trubiček, předem potřených máslem. Stejně rozválejte, nakrájejte a omotejte i druhou půlku těsta. Troubu rozehřejte na 220. Dejte ho do sáčku a uložte na noc do lednice.


Těsto na kremrole

Druhý den si těsto rozdělte na dílů a vždy z lednice vytáhněte jen jeden kousek, který na mírně pomoučněném vále rozválíte na placku cca mm silnou. Dlouhá by měla být tak cm. Rozkrájejte ji na 3cm silné pruhy. Na kremrole nepoužívám listové těsto , příliš se drobí a má tendenci ztvrdnout. Jinak ale proti listovému těstu nic nemám, pokud je domácí a připravené z másla, je to delikatesa :)) Nicméně na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany.


Na vařený sníh budeme potřebovat bílků a 3g pískového cukru. Ty namotávejte na kovové trubičky. Prodávají se přímo trubičky na kremrole – nejsou dozavřené, takže se dají stisknout a tím zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat.


Namotané kremrole natřeme rozkvedlaným žloutkem. Pak rozválet, nakrájet proužky a navinovat na trubičky ( kremrole ). Péci do růžova na 180°. Lze plnit i slanou náplní. Vybírejte vyzkoušené recepty na Jednoduché těsto na kremrole , Jednoduché těsto na kremrole , Klobásové kremrole , Křehké kremrole , Kremrole s jablečnou náplní nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Než těsto pečeme musí min.


Konec řádné zamáčkneme a skládáme na plech, vyložený papírem. Vypracuju vláčné těsto , zabalím ho do potravinové fólie a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočívat v chladu. Natočím je na kovové trubičky. Každý naviňte spirálovitě na kovovou trubičku na kremrole , aby se okraje šroubovice mírně překrývaly. Hotové kremrole klaďte vedle sebe na připravený plech.


Těsto na kremrole

Trubičky dávejte dostatečně daleko od sebe, těsto během pečení přece jen trochu nabude. Pečte ve vyhřáté troubě asi 15–minut dozlatova, pozor, ať nejsou moc tmavé – těsto by se pak příliš drobilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения