pátek 4. prosince 2020

Žaludová káva recept

Slovany dávno před příchodem kávy, a to nejen pro svoji lahodnou chuť, ale také pro její protizánětlivé a dietetické účinky. Posiluje žaludek, játra i slezinu a je tak vhodná při zažívacích problémech a oslabení organismu. Můžeme si ji ale dopřát i když nás nic netrápí. Světlá a tmavá žaludová káva Autor: Archiv ireceptar. Pokrájené žaludy pražíme na pánvi za stálého míchání.


Mírně opražené dají nálevu chuť podobnou čaji, silněji upražené. V případě, že máte možnost opatřit si několik žaludů, můžete si žaludovou kávu připravit i sami doma. EPAM stojí okolo 1Kč. Umletá žaludová káva byla moc světlá, chtělo to ještě dodělat.


Takže jsem ji znovu rozprostřel na plech a na 100°C vrátil do trouby. Poté, co trochu ztmavla, přesypal jsem žaludovou kávu na pánev a dodělal. Káva se připravuje stejně jako ta pravá.


Já do ní použila rostlinné mléko. Někdo doporučuje zkonzumovat i sedlinu. Není škodlivá jako u pravé kávy, naopak. Nebo se můžete podívat na další recept co jsem osobně vyzkoušela, žaludové cookies. Má i několikanásobně vyšší obsah fosforu, draslíku a vitamínu B2.


Dokonce prý snad ani na ni neexistuje alergie. To se bude jistě hodit zastáncům paleo stravy jako důkaz, že člověk má jíst hlavně to, co roste na stromech, protože to tak sbíral a jedl odjakživa. Cold brew je výjimečné v tom, že káva nepřijde do styku s horkou vodou, jak je tomu běžně zvykem.


Kávu nasypejte do sklenice a zalijte studenou vodou. Uzavřete víčkem, protřepejte a uložte do lednice na až hodin. Potom přefiltrujte a je hotovo. TIP: Celý recept na nejlepší Cold Brew jsme sepsali zde. Dimitris Vakondios, jeden z účastníků tehdejšího obchodního veletrhu za společnost Nestlé, si chtěl dopřát svůj pravidelný šálek instantní kávy.


Ledová káva skvělá a jednoduchá - recept : Na sklenici: lžičky inst. Vzniklou drť usušíme a skladujeme v dobře uzavřené nádobě. D ano ludia,je to ztej novej reklamy. Pak je umeleme v mlýnku na kávu a dál připravujeme jako cikorku.


O žaludech jsme dlouze psali TADY. Schválně jsme si žaludovou kávu nechali do nového článku, ale nepotřebujete k tomu nic víc, než žaludy pražit do hněda (pokud je mírně připálíte a zčernají, tak nevěšte ramena, na kávě to skoro nepoznáte). Když nebylo za války co jíst, tak lidé sbírali žaludy, pražili je, loupali a poté z nich mleli jemnou mouku.


Její nutriční hodnota je mnohem vyšší, než u klasické bílé mouky, proto byla významným zdrojem energie a síly. Nyní sklenku dolijeme studenou vodou a opět zamícháme. Domácí ledovou kávu ihned podáváme. Dobrá je i varianta s více mlékem.


Do 2dl sklenky nasypeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения