čtvrtek 17. prosince 2020

Vytápění elektřinou nebo plynem

A divoké vytápění se vám navíc může pěkně prodražit. Tomu, kdo topí plynem , nebo elektřinou ? Není žádným tajemstvím, že cena kWh elektřiny je o poznání vyšší než stejné množství zemního plynu. I přesto se však mezi zastánci topení výhradně elektrickou energií a jejich.


Vytápění elektřinou nebo plynem

První zamyšlení nad otázkou, zda je výhodnější, tedy cenově úspornější topit elektřinou nebo plynem přichází okamžitá odpověď: “Jistěže plynem , je levnější”. Ano, při srovnání ceny kWh elektřiny a plynu se ukazuje, že plyn je až krát levnější, ale je skutečně vytápění celého domu o tolik. Vytápění plynem nebo elektřinou ? Spočítejte si, kolik ušetříte.


Volba vhodného způsobu vytápění by měla vycházet především z parametrů objektu, ve kterém se bude topit. To, co je vhodné pro pasivní dům s minimální spotřebou, může být naprosto nevyhovující pro starší nezateplenou budovu. Topná sezóna se pomalu rozjíždí, a tak se nabízí otázka, kdo bude muset v té letošní sáhnout hlouběji do peněženky.


Ti, co vytápí dům plynem , nebo elektřinou ? Podívejte se na srovnání, zda je výhodnější topit plynem nebo elektřinou. Provoz plynového kotle je komfortní a ekologický. Elektřina je zase dostupná v každé domácnosti, ale je výrazně dražší než plyn. Jednoznačná odpověď na otázku, jestli je výhodnější topit plynem , nebo elektřinou , neexistuje.


Záleží na mnoha faktorech. Komfort a bezstarostnost vytápění domu elektřinou by ale stejně nedokázal docenit. Bydlení v takovém domě pro něj totiž znamená věčný boj s neduhy obývané stavby a vysoké účty za cokoliv spojeného s touto stavbou. Finální verdikt: Plyn nebo elektřina? Vyplatí se topit elektřinou nebo plynem ? Jak si zajistit teplo za co nejšetrnějších podmínek je otázka, na níž neexistuje jednoznačná odpověď.


Vytápění elektřinou nebo plynem

V minulosti platilo, že kdo topí plynem , výrazně ušetří oproti domácnosti, která nemá plynovou přípojku a zvolila vytápění elektřinou. Jenže dříve se hodně stavěly domy s vysokými tepelnými ztrátami, klidně kolem kW, pro které jsou plynové kotle ideální. V dnešní době, kdy rostou jako houby po dešti. Celkové náklady zahrnují náklady na vytápění , teplou vodu, paušální platby za energie a ostatní elektrickou spotřebu. Roční investiční náklady se odvozují od pořizovací investice s ohledem na předpokládanou životnost topného systému.


Odpovědět na otázku, zda je levnější topení plynem nebo elektřinou , není tak jednoduché, jak se zdá. Zohlednit se k samotné ceně za energii musí také pořizovací náklady na konkrétní typ vytápění a také následné náklady spojené s provozem topné soustavy. Přestože venkovní teploty připomínají tropy, léto pomine a opět budeme řešit ceny energií.


Pokud se nemůžete rozhodnout mezi plynem a elektřinou , mohlo by vám pomoct následující informace. Přinášíme je pro vás společně s plynaři a topenáři z řemeslnického cechu EKOMPLEX. Přitom se nabízí tradiční zdroje tepla. Vynechme nyní kotle na pevná paliva, biomasu a jiné technologie spalování (např. oleje apod.) a zaměřme se na srovnání plynu a elektřiny, které nabízejí vysoký uživatelský komfort, respektive nulovou pracnost.


Kdy se vyplatí vytápění plynem a kdy elektřinou ? Problém možná nevězí ve špatné volbě způsobu vytápění , ale ve drahém dodavateli. Díky změně dodavatele můžete ročně ušetřit až , ať už topíte plynem nebo elektřinou. Zkontrolujte si pomocí online kalkulačky elektřiny nebo plynu, zda neplatíte za energie zbytečně moc.


Vytápění elektřinou nebo plynem

Náklady za vytápění snížíte volbou vhodného dodavatele. Ať už se rozhodnete pro vytápění elektřinou, nebo plynem , udělejte si srovnání cen energií ve vaší lokalitě. Někteří dodavatelé elektřiny a plynu nabízejí garanci vždy nejlepší ceny v porovnání s majoritním distributorem. Vhodný jako cenově nenáročný primární zdroj vytápění zastaralé konstrukce. Zdravím, chtěla jsem se zeptat čím topíte v novostavbě, plynem nebo elektřinou ? Pán co nám bude stavět domek nám doporučuje elektrické vytápění , ale rodiče nás od toho odrazují a proto bych se chtěla zeptat někoho, kdo s tím ma zkušenosti.


Elektrické vytápění může být realizováno v rámci stavební konstrukce (podlaha, stěna, strop), jako teplovodní otopná soustava s elektrickým kotlem nebo tepelným čerpadlem nebo samostatnými topnými tělesy, konvektory, sálavými panely atp. Zdroje a výroba elektrické energie Tarifní sazby a přednosti Legislativa Venkovní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения