čtvrtek 23. července 2020

Svatební tabule zasedací pořádek

Zasedací pořádek u svatební tabule – etiketa. Usazování hostů ke svatebním stolům má svá nepsaná pravidla, co si tedy žádá svatební etiketa? V čele stolu musí sedět vždy nevěsta s ženichem. Nevěsta musí sedět po pravé ruce od ženicha. Vzor a šablona pro zasedací pořádek na svatbě.


Do přehledného pdf souboru jsme pro Vás zpracovali základní varianty uspořádání svatebních stolů – šablony pro zasedací pořádek na svatbě stáhněte zde. Hosty u svatební tabule znají nejlépe novomanželé a je tedy zejména na nich, jak vytvoří zasedací pořádek. Ten by se ale měl držet určitých zásad. Novomanželé - sedí v čele svatební tabule (nejčastěji ve tvaru T nebo U) - čelo tabule je proti vchodu do místnosti - nevěsta sedí po. Díky možnostem pro tvar a velikost stolů, záznamům pro stůl s nevěstou a ženichem a dalším položkám se na žádného hosta ani člena svatebního večírku nezapomene.


S touto šablonou pro zasedací pořádek si zobrazíte názorně svatební hostinu a přidělíte každému správné místo. V této šabloně snadno změníte barvy a písma tak, aby se hodily k barvám vaší svatby. Klasický zasedací pořádek na svatební hostině je následující. Uprostřed hlavní řady nebo hlavního stolu sedí vždy novomanželé, nevěsta po ženichově pravici.


Po svých bocích mají své rodiče, matka nevěsty. Vedle novomanželů sedí jejich rodiče, ale pozor – rodiče nevěsty mají sedět vedle ženicha a rodiče ženicha zaujímají místo vedle nevěsty. Pokud si nevíte rady, kde začít, mohou vám pomoci nejčastěji dodržovaná pravidla tvorby zasedacího pořádku podle svatební etikety, od kterých se můžete odpíchnout. Svatební zasedací pořádek – kdo s kým a kdo proti komu? Na levé straně směrem od ženicha sedí maminka nevěsty, po její levici tatínek nevěsty a poté svědek nevěsty.


Po nevěstině pravé ruce najdete otce ženicha, vedle něj maminku ženicha a ženichova svědka. Ostatní hosty usadíme v souladu s etiketou. Hezky popořádku a hlavně na jistotu, ať každý ví hned kam se vrtnout a nemusí. A jak jsme to řešili my?


Svatební tabule zasedací pořádek

Jan This Pin was discovered by terkabelka. To je ovšem obrovská chyba. Nejčastěji bývá uspořádání stolů do písmene U, T, I, výjimkou není ani obdélníkové nebo kruhové.


Výroba jmenovek nezabere tolik času a vyhneme se trapným okamžikům. To, že novomanželé u stolu zaujímají to nejvýznamnější místo, jsem již psal a tak je třeba ještě připomenout drobné. Květinový náramek pro svědkyni Květinový náramek pro svědkyni.


Svatební tabule zasedací pořádek

Originální svatební dekorace, kterými hostům vytřete zrak Originální svatební dekorace, kterými. Ta nám připomíná, že svatební stůl musí být pro všechny svatebčany pohodlně přístupný ze všech stran. Stoly a židle nastrojíme tak, aby byl dodržen Váš zasedací pořádek.


Nicméně, dovolte nám, abychom Vám poskytli pár rad. Dodáme Vám také dekorace a další doplňky na stůl jako například květiny nebo svatební dekorace. Pokud ale zasedací pořádek určíte tak, že na každé straně stolu (nebo preferujete-li kulaté stoly, pak u každého ze stolů) sedí lidé z jedné rodiny nebo ti, kteří se vzájemně znají, možnost prolínání rodin pak často zbytečně eliminujete. Ozdobíme i stůl, zeď nebo tabuli pro Vaše obrázky šťastného páru.


Tomu potom podléhá i zasedací pořádek , pozvánky, řazení v koloně nebo třeba organizace prvního tance. V hierarchii hostů je prostě někdo výš a někdo níž. Jeho principy jsou stále stejné - ať jde o svatební hostinu anebo o večeři na hradě.


Jsme jako na veliké hostině, ale dnes nás nebude zajímat stolování, ale pouze zasedací pořádek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения