pátek 16. dubna 2021

Žítkovské bohyně recenze

I přes tyhle výhrady jsou však Žítkovské bohyně nejenom výborným čtením, ale i pobídkou k cestě do Karpat. Zavírat knihu s touhou vydat se do Hrozenkova, to není málo. Tady žily, tady chodily, tady o svatojakubské noci nahé sbíraly byliny, tady zaříkávaly. V každém ze zdejších stavení od Lopeníku po Žítkovou.


Jiří Lojín, VašeLiteratura. Tučkové kniha přes 4stran. Po zlínské inscenaci je to pro Gombára již druhé setkání s kopaničářskými bohyněmi, brněnské uvedení je však komornější a sevřenější.


Syrová a psychedelická inscenace nenechá diváka klidným. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti. Dora Idesová patří k posledním.


Žítkovské bohyně recenze

Její román nabízí příjemné ponoření do jiné reality, člověk se do přediva osudů doslova propadne. Když se ale vynoří nad hladinu, mnoho důvodů, proč se za žítkovskými. Je to velmi náročná inscenace, ale Žítkovské bohyně prostě nemohou být oddechovka, takhle je to správně, rozsekat diváka na molekuly, to je ono. Tereza Dočkalová opět naprosto famózní, velice oceňuji výkon Jakuba Albrechta, opravdu jsem mu to postižení věřila.


Pokud chcete v divadle odpočívat a jen se bavit, na. RECENZE : Kniha Žítkovské bohyně je dovedně napsané a poutavé čtení, není tedy divu, že se dočkala také divadelní a filmové adaptace, i audiokniha. Michal Lang příběh rodu výjimečných žen vidí jako velmi temnou historii plnou vášně, magie a osudovosti, v níž ještě zdůraznil politický rozměr celého tématu.


Žítkovské bohyně recenze

Vyhnání Gerty Schnirch a Žítkovské bohyně jsou svěžím vánkem na zatuchlé české literární scéně. O čem Žítkovské bohyně jsou? To vše mě zajímá, ale ještě více, jak to kolem Kopanic nyní vypadá. Nyní, když už žádná z bohyň nežije, bude kraj mít dost možná jiný. Ze silných ženských příběhů, které autorka vypráví civilním, takřka dokumentárním jazykem, se režisér Michal Lang pokusil vytvořit citově naléhavou, moderní scénickou baladu.


Román Žítkovské bohyně způsobil v českých literárních vodách poprask a následně brázdil český literární rybník od ocenění k ocenění. Bylo jen otázkou času, kdy se tohoto románu chytne někdo, kdo se jej bude snažit převést na filmové plátno či na divadelní jeviště. Měla jsem pocit, jako bych tam už někdy byla a že se tam zas musím vrátit. Blížila se dovolená v Beskydech, takže jsem do plánu pro celou rodinu vpasovala i Žítkovou. Stálo to za to, protože jsem se dostala do domu poslední z žítkovských vědem Irmy Gabrhelové.


Recenze audioknihy Žítkovské bohyně „Celé vyprávění je velice zajímavé a myslím, že i dost neobvyklé. Nezjišťovala jsem si další informace, ale musím teď přemýšlet nad tím, zda je to vymyšlený příběh nebo jestli přece jen se ještě celkem nedávno na moravě „bohovalo“. Alespoň na mě takový vliv měly. Odjakživa totiž tak trochu koketuju s čarodějnictvím, láká mě přírodní léčitelství a věřím, že existují lidé, kteří jsou nějakým (nám, obyčejným smrtelníkům nejasným) smyslem napojeni na nějakou nadpozemskou moudrost.


Moje babička žila kdysi v oblasti Bílých Karpat, ale kupodivu o nich nikdy nic neslyšela. Všechny informace o produktu E-book elektronická kniha Žítkovské bohyně , porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Žítkovské bohyně. Veškeré informace o produktu.


Žítkovské bohyně recenze

Hodnocení a recenze Žítkovské bohyně od ostatních uživatelů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения