úterý 22. ledna 2019

Povidla bez cukru a míchání

Babiččina povidla bez cukru a míchání rozlijeme do sterilovaných sklenic, uzavřeme a postavíme na víčko. Povidla jsou trochu kyselejší, ale moc dobrá a hlavně bez cukru. Od svých odběratelek a klientek jsem dostala jasný úkol :-).


Najít a otestovat snadný recept na švestková povidla , která se dělají v troubě bez míchání a jsou ideálně bez cukru. Jelikož jsem byla sama zvědavá, jestli takový recept najdu, pustila jsem se do hledání. Povidla bez míchání Koupíte švestky, dáte do kastrolu, zasypete cukrem, zalijete octem, a můžete jít relaxovat!

Povidla se vaří a vaří, na konci je jen zakápnete rumem, přidáte skořici, a máte hotovo. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni. Pro lepší chuť a konzervaci povrch povidel ve sklenici zalijeme lžící rumu.


Sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Jahodový pohár s topinambury. S přípravou povidel je dobré začít v pozdní odpoledne až navečer a naladit se na noc krásně provoněnou švestkami a kořením.


Trochu nám to připomene blížící se Vánoce, při kterých již brzy budete moci povidla využít.

A to do koláčů, buchet, cukroví, nebo jen jako zdravé mlsání bez řepného cukru. V kuchyni vždy otevřeno. Dále se tam píše na kila švestek celkem 500g cukru.


Hmmm, to je vcelku i dost. Nejsem milovník přeslazených jídel (naše babičky povidla dělávaly bez cukru úplně, co pamatuju). Letos je jablek dostatek, proto využijeme bohaté jablečné nadílky a naděláme slaďounká voňavá povidla. A také skoro bez práce.


Prostě je strčíme do trouby a počkáme. Pak se budeme držet, abychom je nesnědli dříve než je nandáme do skleniček. Jsou naprosto vynikající.


Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na hodin do chladu. Tématické fráze: švestková povidla bez míchání recept na švestková povidla bez míchání švestková povidla bez míchání v troubě švestkové povidla bez míchání vaření povidel bez míchání povidla ze švestek bez míchání vařená povidla povidla bez míchání vařená svestková povidla švestková povidla s octem. Oboje povidla vydržela (i mirabelkové bez ledničky). Chuť švestkových povidel je trochu jiná než u klasických. Náznak balzamika tam je, ale se švestkami se nijak nebije.


Pro děti bych alkohol nedávala. Pokud naplníte sterilovanou skleničku a obrátíte, tak Vám vydrží i bez něj. Narozdíl od klasických marmelád a džemů si však na jejich výrobu doma troufá málokdo.


Sladkost je dána pouze.

Panuje totiž mýtus, že jde o pracný proces. My vás ale přesvědčíme o tom, že to jde i bez několikahodinového míchání. Je to opravdu o tom, že se musí zkrátit doba toho prvního prudkého varu, vzít v úvahu také zralost švestek a ta další doba vaření, jakož i hustota povidel je už, jak. Tip na povidla vařená bez míchání Tentokrát přidáme ještě jeden recept navíc, pokud by se vám zdála příprava povidel se stálým promícháváním příliš složitá. Připravíme si kg vypeckovaných švestek, 2g cukru a 1ml vinného octa.


Po prostudování desítek receptů na povidla v troubě, v hrnci, bez míchání , s vyhozením hrnce, s rumem, s uležením švestek,… se na Vás obracím o pomoc! Zná někdo recept na ta pravá povidla , co nejsou „rozvárka“, tedy červená polotekutá věc, ale temná až do hněda tuhá pasta, co postupem času kamení? Recept na domácí jablečná povidla. Jablečná povidla jsou tradičním produktem českých a moravských domácností.


Některé moučníky – například kynuté záviny nebo české skládané koláče – jsou na jablečných povidlech přímo stavěné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения