středa 23. ledna 2019

Marmeláda bez želírovacího cukru

To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce?


Běžná marmeláda s tunou chemie Domácí marmeláda se většinou připravuje tak, že ovoce svaříte a aby se marmeláda nekazila a měla správnou konzistenci, přidáte do ní různé gelfixy, želírovací cukry a mnohé jiné. Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.

Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu. Málokdo ale ví, že takové množství není nutné. Vlastně záleží pouze na vás a vaší chuti, kolik cukru použijete. Je ovšem potřeba stále myslet na to, že cukr zde má funkci konzervantu.


Tudíž čím méně cukru použijete, tím větší je riziko, že se marmeláda může zkazit. Lze také zavařovat úplně bez cukru , ale. Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem - recept: Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd.


Meruňková marmeláda bez konzervantů se výborně použije do zákusků nebo k plnění pečených buchet, můžeme s ní natírat palačinky anebo natírat na chléb.

Marmeládu využijeme výborně ve studené i teplé kuchyni, v jídlech na sladko i na slano (na marinády na maso atd). Holky, k těm marmeládám já jednnou byla na jednom kurzu co se týče zdraví a jedna paní tam povídala, že vaří šípkovou marmeládu bez cukru a želírovacího prostředku. Tak jsem se ji ptala jak to děla a ona říkala, že se to musí dělat ve velkým hrnci ne výsokým ale širokým aby mělo velký dno a te marmelady tam musí být takÿ ne moc asi tak 2cm tak dnem a prý to.


Domácí jahodový džem bez želírovacího cukru recepty, které budete milovat. Jak na zavařování bez chemie a hromady cukru radí Sklizeno. Holky lze udělat marmeládu bez želírovacího cukru ? Zapomněla jsem ho koupit. Ke zpracování vybírejte ovoce bez velkých otlaků, známek plísně či hniloby. TIP: Jak na zdravé zavařování krok za krokem?


Citrusový pektin je 1 přírodní náhradou želírovacího cukru. Marmeláda díky němu perfektně ztuhne, aniž by změnila chuť. Já nenechávám nic náhodě a snažím se přebytky v létě zpracovat – milujeme domácí marmelády!


Pokud si myslíte, že je jejich výroba zdlouhavá a navíc do nich potřebujete dát hromadu cukru , želírovacích éček a konzervantů, takže se to ani nevyplatí – mám pro vás dobrou zprávu! Jde to i bez toho a navíc je to fakt rychlovka. Prostě super lesanský recept i pro. Jeste mne napadlo nahradit cukr fruktozou - ted slysela moje maminka, ze to neni taky moc spravne, ale nevi proc - nebo nejakym sirupem.


Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Výborná a zdravá kdoulová marmeláda s vlákninou bez želírovacího cukru.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem. S cukrem je to těžké, protože z části funguje jako konzervant.


Rady a návody pro každého a pro každou situaci. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde. Pak ji nakrájíme na kostky a vaříme s trochou vody, dokud se nerozvaří. Následně k ní přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme, dokud marmeláda nezhoustne.


Pozor, je potřeba ji občas zamíchat. Pokud místo cukru použijeme želírovací cukr, bude mít marmeláda tužší konzistenci. Očištěné maliny nasypeme do hrnce a bez podlití je rozvaříme. Komu zrníčka nevadí, nemusí směs pasírovat. Přidáme 1g cukru a přivedeme k varu.


Za stálého míchání minut povaříme. Dejte do kastrolu, zalijte 1ml vody, a vařte do změknutí. Až se hrušky začnou rozpadat, vezměte tyčový mixér a rozmixujte hrušky na hustou kaši.


K rozmixovaným hruškám přidejte 5g želírovacího cukru , hřebíček, skořici a vařte ještě zhruba -minut dokud marmeláda nezhoustne. Správnou hustotu marmelády.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения