úterý 8. ledna 2019

Sběr víček pro děti

Sběr víček pro děti

Sbírani víček pro nemocné děti Ahoojte, chtěla bych se zeptat a informovat, jestli někdo nemá nějakou zkušenost. Chtěla bych pomoc nemocným dětem tim, že bych sbírala víčka (ne jen ja, ale dala bych do obchodu u nás na vesnici třeba krabici aby pomohli i ostatní). Naše rodina, tedy Rebečina maminka Míša, tatínek Richard a pětiletý bráška Ríša, bydlí ve východních Čechách. Až do narození Rebeky jsme žili jako kterákoliv jiná mladá rodina – svůj čas jsme dělili mezi práci a společně strávené chvíle při sportu a na výletech.


Sběr víček pro děti

Ve speciálních sběrnách je můžete vyměnit za peníze, které pak můžete poslat lidem v nouzi, některé výkupny ale peníze přímo posílají na sbírky nemocných dětí. Tady je podrobný návo jak víčky můžete pomoci. Naše školka si vytipuje postižené dítě, které potřebuje pomoc a nasbíraná.


Feb Jde o sběr plastových víček od lahví, kterým pomáháme rodičům postiženého chlapce Nikyho získat peníze na léčbu dítěte. S koncem výkupu víček firmou Eko trade plus zastavila před časem sběr víček pro nemocné děti rovněž městská policie v Kolíně. Zbylé firmy mají požadavky, které není možné v tak velkém množství, jež se nasbíralo, splnit,“ vysvětlila na internetových stránkách policie Helena. Jako finanční pomoc je sběr ale naprosto neefektivní.


Sběr organizovala tři roky. Sbírka víček pro Lukáška je v plném proudu. Každým dnem se připojují noví sběrači víček a snažíme se vytvářet další a další sběrná místa. Sbírají je mladí, staří, děti ve školkách, dokonce celé školy i firmy.


Je ale sběr víček skutečně efektivní? Neplatí pro výkup víček v Olomouci. Třídění podle barev: červená – všechny odstíny červené, zelená – všechny odstíny zelené, modrá – všechny odstíny modré, žlutá – všechny odstíny žluté, bílá – všechny odstíny bílé barvy. Valdice, okres Jičín - Královéhradecký kraj.


Sběr víček pro děti

Polsko bude vůbec první zemí v celé Evropě, která na svém území plošně zakáže sběr plastových víček na nemocné děti. Podle polské vlády je sběr neekologický, nerentabilní a úplně k hovnu. Sbíraní víček pro nemocné děti už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Rebeka se narodila s nemocí motýlích křídel.


Je to škodlivá fáma, tvrdí ekologové. Nesbírají je pouze jednotlivci. Ve školách se pořádají soutěže mezi třídami, víčka schraňují také některé firmy. Tato na první pohled podivná činnost má dobrý účel. Pomoci potřebným, podpořit charity i naučit děti ekologickému cítění a třídění odpadu.


Brněnská firma Hottech vychází vstříc všem, kteří sbírají plastová víčka pro nemocné děti tím, že od nich vykupuje plastová víčka za zvýhodněnou cenu - Kč za kilogram vytříděných víček. Běžná výkupní cena plastových víček je - Kč za kilogram. Například do bedny od banánů se vejde cca kg. Pokud se sběrem víček nemáte mnoho zkušeností, dovolujeme si Vám předat několik užitečných rad pocházejících zejména od našich původců (sběračů).


Pro dosažení většího váhového množství doporučujeme oslovit školy a školky. Spoustu dětí a rodin bude motivovat nejen finanční výtěžek. Z důvodu nesolidního jednání výkupní firmy jsme byli donuceni ukočit sběr víček. Sbírání víček je blbost. Ono totiž nejde o to, že děti pomáhají nějak.


Jde o to, že sběr víček je tak zoufale neefektivní činnost (a ano, efektivita souvisí s tím, jaký výsledek činnost přinese), že doporučovat něco takového dětem je zločin na jejich finanční a sociální gramotnosti! PET lahví – většinou na nějaký dobročinný účel. I přesto se ale výzvy na sběr víček stále objevují.


Podle Šmejkalové je to jednoduchý způsob, jakým si lidé představují, že.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения