pondělí 29. července 2019

Suseni svestek v susicce

Podařilo se vám nasbírat mnoho švestek a nevíte co s nimi? Možností úprav, aby se zachovaly, je poměrně dost a jednou z nich je i sušení. Energetická hodnota se naopak zvyšuje, a to zhruba na pětinásobek původní hodnoty v čerstvém stavu. Ztrátou vody se všechny živiny v ovoci koncentrují.


Ovoce, které usušíme v domácích podmínkách, například v sušičce, je nejen zásobárnou dobrých chutí, ale i zdraví prospívajících látek. Jak sušit švestky v sušičce? Někde jsem četla, že se musí oloupat a nakrájet, ale já mám na mysli celé neloupané švestky.


Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Také je potřeba přihlédnout k prostoru mezi jednotlivými platy – plata do sebe v naprosté většině sušiček zapadají, ale v některých případech je pak mezi nimi málo místa a vzduch špatně proudí, což má za následek delší dobu sušení. Sušení švestek v sušičce recepty, které budete milovat.


Citrusová kůra je plná pesticidů! V obou případech k sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) plody, bez známek poškození či hniloby. Většinou se švestky suší celé a neloupané, přičemž je na plech i do sušičky skládejte omyté, ale osušené.


Tématické fráze: sušení švestek sušení švestek v troubě jak sušit švestky sušené švestky recept jak usušit svestky sušené švestky domaci sušene švestky sušení švestek v domácí sušičce sušené švestky recepty křížaly ze švestek jak se suší švestky recept na sušené švestky sušení švestek v sušičce suseni svestek v horkovzdusne troube jak susit svestky. Sušení ovoce v sušičce - recept: Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení. V surovinách se v průběhu dehydratace koncentrují přírodní aroma a cukry, takže oproti čerstvým potravinám mají sladší a výraznější chuť. Vybrané plody vždy dobře omyjte, osušte a nakrájejte na plátky – níže najdete orientační doporučení, jak by měly být plátky konkrétního ovoce, zeleniny nebo hub silné. Jak v sušičce sušit švestky.


V sušičkách na potraviny probíhá stejný proces jako při sušení potravin v troubě nebo klasicky na slunci. Sušička ze švestek odstraňuje vodu společným působením tepla (nikdy ne vyššího než °C), cirkulace vzduchu a nízké vlhkosti. Již v době starého Egypta byly považovány za výživné a doslova léčivé. Staří Egypťané je pokládali do hrobek jako zásobu jídla pro zemřelé – to aby mrtví netrpěli hlady.


Máme pro vás rady a tipy, jak sušit prádlo v sušičce, abyste benefity tohoto skvělého spotřebiče využívali naplno a zároveň se vyvarovali neho jako je srážení prádla v sušičce či zničený potisk na tričku. Sušička, která pracuje tak, jak pracovat má, vás těchto komplikací dokáže zbavit. Stačí jen zdravé, pěkné houby očistit, nakrájet zhruba na čtyři milimetry silné plátky a vyskládat v jedné vrstvě na jednotlivá síta. Pokud se tak stane, došlo k tomu, že byla výrazným způsobem přesušena.


Takže po telefonu v rychlosti asi takhle: Omyté švestky (buď s peckou nebo bez, místo švestky je možný dát oloupanou mandli) narovnat na plech vyložený pečícím papírem. Nejprve sušit hodin při 40°C, pak na hodin přerušit (nechat v troubě). Potom 12hodin sušit při 70°C a opět na 5hodin přerušit. Předvařené švestky necháme odkapat, osušíme je a potom sušíme v troubě na stupňů – hodin, až je slupka zvrásněná. Obecně by se to dalo shrnout tak, že jak perete prádlo v pračce, tak ho můžete sušit v sušičce.


Tedy to, co běžně perete na stupňů můžete dát do sušičky bez obav, pro prádlo prané na stupňů je vhodnější jemnější program a to, co obvykle perete pouze na stupňů do pračky raději nedávejte. Na suché do skříně to jemnější s tou jednou tečkou? Pěkně se udržuje, pod šťavnaté ovoce dám pečící papír, ať nemusím umývat.


Sušení prádla v sušičce může být zpočátku jedna velká neznámá. Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? Z počátku bez návodu v ruce pravděpodobně sušičku nezapnete.


V tomto článku se dozvíte, jak správně sušit švestky tak, aby vám vydržely na dlouhou dobu. V první řadě pokrájejte švestky na poloviny malým ostrým nožem. Následně oddělte od švestek jejich pecky. Pokud chcete proces sušení urychlit, můžete švestky pokrájet i na menší kousky.


Poskytuje-li vám zahrada chutnou úrodu v podobě různých druhů ovoce a zeleniny, bude sušička v pohotovosti zvlášť během prázdnin. Při zpracování přebytků dozrálých plodů využijete i ty, jež na pohled nevypadají nejlépe (malé, tvarově deformované). Sušírny buďtež vždy tak stavěny, by snadný příjezd k nim byl, aby ze všech zahrad daleko k nim nebylo, a sušení co nejlépe a nejlaciněji se v nich provozovat!


Nabízíme kvalitní domácí sušičku, díky které si budete moci jednoduše a rychle připravit sušené ovoce v pohodlí Vašeho domova. Sušení ovoce, zeleniny, hub, těstovin, obilovin či masa patří k nejstarším technikám uchovávání potravin. Pro snadné oloupání je vhodné ho namočit na delší dobu do teplé vody.


Pak jde loupání doslova samo. Po usušení křížaly skladujte v uzavřených dózách na suchém, tmavém a chladném místě, v teplotě do stupňů. Dodržíte-li tyto podmínky, měly by křížaly vydržet až roky.


Pravidelně je však kontrolujte, zda nenavlhly a nevytvořila se tak na nich plíseň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения