čtvrtek 11. července 2019

Voda v bubnu pračky

Ahoj, mám problém s pračkou. Včera jsem prala, prádlo normálně vyždímaný, pračka prázdná a dneska ráno tohle Co s tím, odkryla jsem vzadu nějaký kryty, ale nejsem z toho moc moudrá, netušim jak vypadá filtr (čištění jsme krapet zanedbali ) vidim tam jen mechanismus pračky. Důvody, proč voda po mytí zůstane v autě, může být několik.


Pokud jste jako obvykle zakryli prášek a naložili prádlo, zapnuli stroj a voda nepřišla k bubnu , praní se nespustí. Pokud stroj nevybírá vodu, problém by měl být vyřešen bez prodlení. Dále se zabýváme důvody, proč voda neteče do bubnu pračky , a ukázat účinné metody pro řešení tohoto problému.


Skoušela jsem čistit filtr a zapnout čistící program ale nic nepomohlo a voda se objevuje nadále. Důvodem skutečnosti, že v bubnu je voda po umytí, může být hromada v čerpadle nebo v odtokovém potrubí. Chcete-li se dostat k čerpadlu, u některých modelů CMA je nutné vyjmout kryt, v jiných případech odstranit spodní část. Podrobnosti o demontáži praček různých značek jsme napsali v předchozích článcích. V jake vysce mate pripojeni k odpadu?


Heineken Však tak to právě dělám, voda se nedrží v bubnu , ale právě dole pod ním, je to vidět jen tehdy, když odmontuju ten filtr, ale musí se pračka komplet naklonit, aby vše vyteklo. To, co tam zůstává, právě způsobuje ten smrad Nemyslím si, že by naše pračka měla takovou pojistku, v návodu o tom nic nepíšou. Nikdy nevkládejte do bubnu pračky více prádla, než je kapacita uváděná výrobcem. V tom případě kontaktujte servis praček.


Jestliže pračka přestala odstřeďovat, je třeba zkontrolovat a vyčistit síto, hadice a odpadní trubku. V případě velkého nánosu smetí či vodního kamene voda nemá kam odtéci, proto najde jinou skulinku – nejčastěji dvířka. Voda v bubnu pračky v případě porušení může pocházet jak ze splaškové vody, tak z vodovodní sítě. Můžete to pochopit podle barvy a vůně, pokud se pomalu objeví bahnitá voda v bubnu , pak je z kanalizace zřetelně voda.


Pračka je v podstatě nová. Nyní se vyskytl problém, kdy klidně i den po praní se v bubnu objeví voda. Dobrý den, máme tuto pračku asi dva týdny, prali jasně v ní cca 10x. Ale už dvakrát se nám stalo, že se v bubnu z ničeho nic objevila voda. Nevíte prosím někdo, čím by to.


Shrnutí: Jak na údržbu pračky v kostce. Po každém praní vytřete těsnění bubnu vlhkým hadříkem a nechte dvířka otevřená, dokud nevyschnou. Otevřenou nechávejte i zásuvku na dávkování prášku.


Občas ji vypláchněte vodou. Před samotným výběrem pračky se zamyslete, jak často perete, kolik osob bude pračku používat, a jaký tedy bude objem praného prádla. V potaz vezměte i prostor, kterým pro umístění pračky disponujete.


A také zda vás úsporný provoz nepřesvědčí o lepší energetické třídě, i přes vyšší pořizovací cenu. Voda ohřátá na °C omyje buben, potrubí, nádobku na prášek a další důležité vnitřní části. Vhodné využívat zejména v případě, že často perete na nízké teploty.


Posledním systémem, který stojí za zmínku, je elektronické vyvážení bubnu. Supercleaner vyčistí vnitřek pračky od zbytků pracích prostředků. Energy saver svým účinkem zajišťuje následnou úsporu elektrické energie.


Ano, mince v pračce se zejména u pračky TATRAMAT 2občas dostala hadicí z bubnu do místa, kde je navléknuta na těleso filtru. Tam dojde ke zúžení a mince 2Kč přesně pasuje jako záklopka k uzavření trubky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения