pátek 16. srpna 2019

Skladování kávy v ledničce

Má být v původním obalu nebo je lepší dóza na kávu? A má být ve spížce, ledničce nebo v mrazničce? Následujících tipů Vám pomůže zorientovat se v problematice skladování kávy na výbornou. Pohlídejte si, kdy byla kávy pražena. Chuťové vlastnosti má káva díky olejům, které se v zrnkách nacházejí.


V mrazničce uchovávejte kávu ve vzduchotěsné nádobě či sáčku (objem by měl korespondovat s objemem skladované kávy ). Kávu, kterou jste jednou rozmrazili, znovu nezamrazujte, dochází pak ke snížení kvality. Co naopak nedoporučujeme , je skladování kávy v ledničce (kvůli vlhkosti). Rioba Platinum Arabica. Zda má být káva uchovávána v chladničce, mrazáku a nebo jen chráněna před slunečním zářením.


Pravdou je, že při putování po cestě kávy najdete mnoho mýtů o kávě a skladování , některé z nich dokonce tak často, že jsou považovány za pravdu. Uspořádání potravin v ledničce po patrech. Z ovoce je vhodné ukládat do lednice hroznové víno, bobulovité druhy ovoce a také zralá jablka a hrušky, určená k brzké konzumaci.


Chybu neuděláte ani pokud do lednice dáte. V mé kuchyni byste těžko hledali plnoautomatický kávovar nebo mlýnek na kávu – ani na jedno, bohužel, nemám prostor. Svoji ranní dávku kofeinu si připravuju ve frenchpressu, a mletí kávy tedy nechávám výhradně na milých paních prodavačkách v prodejnách Tchibo.


Dnes vám ukážeme nejčastější chyby při skladování kávy. No, a aby to nebylo jen o chybách, tak také samozřejmě ukážeme, jak je to správně. Nejnáchylnějším na pohlcování pachů jsou mléčné výrobky.


Proto sýry ani tvarohy nikdy neskladujte vedle ryb či jiných aromatických surovin. Vždy je mějte uzavřené v obalech. Jestliže budete dodržovat pár základních pravidel správného skladování , zápach nebude mít šanci. Pokud vlastníte mlýnek na mletí kávy , můžete si dovolit koupit o něco větší balení zrnkové kávy , než byste měli v případě kávy mleté. Dbejte ale na její správné skladování ! Správné skladování vede k uchování vlastností kávy (Autor: Gio, cc-by) Nepřesypávat!


V ledničce bývá spousta pachů, které káva všechny absorbuje. Z tohoto důvodu je praktické užívat použitou kávovou sedlinu na odstraňování pachů z ledničky. Skladujte kávu ve vzduchotěsných nádobách. Kávu nechávejte na tmavém, chladném místě. Kupujte jen tolik kávy , kolik spotřebujete za jeden až dva týdny.


Domácí skladování kávy. Jak už bylo řečeno, ve vzduchotěsném neotevřeném obalu vydrží kávová zrnka čerstvá asi týdnů. Bez vzduchotěsného sáčku zrnková káva vydrží zhruba týdny. Káva totiž velmi ráda pohlcuje.


V dnešní době je již standardem balit kávu do vzduchotěsných sáčků, které jsou buď vákuově baleny nebo jsou naplněny ochranou atmosférou (nikdy ne kyslíkem). Ideální je teplota do ° C. Pokud máme vajíčko v ledničce déle než dní, je třeba jej převrátit, aby žloutek nepřilnul ke skořápce, kde je větší možnost nákazy. Teplota při skladování vajec nesmí překročit 18°C.


Důležité je nevystavovat vejce prudkým změnám teploty, kdy u vajec. Dnes se v našem blogu podíváme na velmi časté kávové omyly. Proto jsme některé z nich sepsali a pokusíme se je uvést na pravou míru. Doporučujeme maso skladovat v šuplíku s ostatními potravinami, které dále tepelně zpracováváte. Nejvhodnější místo skladování masa v ledničce je proto ve spodních patrech.


Nikdy nedopusťte, aby z rozmrazovaného masa skapávala tekutina na jiné potraviny v lednici!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения