úterý 13. srpna 2019

Licí forma na mezistěny

Výroba licí formy na mezistěny. Vybrat jednu čistou mezistěnu velikosti, kterou potřebujeme a pečlivě prohlédnout na případné chyby. Karton jako podložku jež dává dohromady s mezistěnou tloušťku asi mm, ořízneme přesně na velikost mezistěny (viz detail výkresu obr. 6).


Toto dává plochou vanu pro tekutý vosk a. Jinou míru vložte do poznámky při objednávce, cena zůstává stejná. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko Souhlasím souhlasíte s podmínkami použití cookie. Licí forma na výrobu mezistěn.


Nastavení tloušťky, nastavení vodorovné polohy. Jistota vlastního vosku, přírodní zpracování žádné chemikálie, žádné rezudia z léčení nemocí, prevence proti moru. Praktická ukázka lisování odlévaných mezistěn na lisu které vyrábím.


Pokud máte zájem o další informace, nebo si lis objednat, tak vše najdete na webu výrobce. How To Make Thin Sheets Of Beeswax For Foundation, Starter Strips, Candles And Modelling. Lis je vyroben z hliníku a vysoko pevnostního silikonu a obě desky jsou chlazeny vodou. Odlévání mezistěn v odlévací formě.


Odlévací forma má vodní chlazení pro rychlejší tuhnutí vosku. Vysterilizovaný vosk necháte schládnout na 80°C a naléváte do formy. Forma je silikonová pro menší lepení vosku k formě, ale i přesto musíte formu natřít, nebo postříkat proti přilepení vosku. X 2mm, Langstroth, na dvě mezistěny 1mm, LNMs. Forma na odlévání mezistěn z vlastního vosku.


Téma mezistěn z včelího vosku zdá se být dlouho uzavřena. Není potřeba namáčet ani nic jiného, forma je ze speciální hmoty od které se vosk sám odděluje. My včelaři, v té téme máme vědět všechno!


Je těžké o stavu znalostí na tému mluvit za všechny. Do tohto rozmeru sa zmestia miery skoro všetkích včelárov v EU. Hrúbka odliatku sa dá nastaviť na 6tich nastavovacích miestach.


Tým sa mení váha odliatku. Pri odlievaní treba mať dostatok zohriateho vč. Lis musí byť na vodorovnom podklade. Matrica je z tvrdej gumy. Konsekvence by byla ta, že by vlastně všechny lisy na mezistěny s šestiúhelníkovým půdorysem byly passé a (mírně řečeno) vlastně násilím na včelách - a z toho plyne dotaz, zda by nebylo lepší nechat včely stavět tak, jak ony samy budou chtít.


Ale to už je jiné téma. Ruční lis na mezistěny - sada Ostatní potřeby a drobné nářadí pro práci se včelami Ruční lis na mezistěny se skládá ze dvou částí. Za jednu cenu získáte hladký lis na vosk a lis na mezistěny. Ruční výroba mezistěn je velice snadná a jednoduchá. Již nikdy více nebudete muset mezistěny nakupovat.


Pomocí silikonové formy můžeme odlévat šperky z pryskyřice, můžeme chtít zalévání brouků do pryskyřice. Anděl z pryskyřice nebo figurky z pryskyřice jsou též častým výrobkem kde najde své uplatnění silikonová forma na pryskyřici. Proč si vyrábět mezistěny ? Proto že se u nás vosk pančuje parafínem. Parafín má jinou teplotu tání a mezistěny a celé dílo se v úle zboří.


Dále prodám mezistěny válcované za studena (jsou ohebné)39xs českého vosku 1kg 340kč. Vosk je sterilizovaný a není chemicky čištěný. Možné jsou jen bezhotovostní platby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения