čtvrtek 29. srpna 2019

Povidla hrušková

Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme,a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout. Skořicový cukr můžeme též nahradit cukrem vanilkovým. Co další recepty z hrušek?


Když se směs začne vařit, stáhnu plamen tak na polovinu a přiklopím hrnec poklicí.

Nakonec rozvařené hrušky ještě rozšťouchám šťouchadlem na brambory, aby byla povidla krásně hladká. Nechám je vařit asi 2–hodiny, do rozpadnutí. Recept na výborná hrušková povidla. Pak dát do skleniček a sterilovat.


V kuchyni vždy otevřeno. Tato povidla jsou skvělá jak hrušková , tak švestková či jablečná. Do švestkových nedávám badyán.


Je to nejjednodušší způsob, jak si připravit skvělá povidla.

Jsou recepty, u kterých není radno se pokoušet zjednodušovat si práci, ale hrušková povidla k nim naštěstí rozhodně nepatří! Zapomeňte na hodiny u plotny v očekávání nevratně spáleného hrnce a téměř nepoživatelné nahnědlé hmoty, a uvařte je letos v troubě. Dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte koření, cukr a promíchejte.


Co udělat s přebytkem hrušek. No přece hrušková povidla. Pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme vařit. Do hruškové kaše přidáme podle chuti hřebíček a skořici a ještě chvíli povaříme. Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu zahřejeme k varu.


Hrušková povidla – recept. Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru a koření svázané s citronovou kůrou v kousku gázy a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi minut. Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců, ,bubáků‘ i stopek a pokrájejte na menší kousky.


Domácí hrušková povidla. Máte k dispozici nadbytek hrušek? Milujete marmelády či povidla ? Věřte, že není nic lepšího než si dopřát povidla bez cukru a umělých přísad.

Stačí vám jen větší množství oloupaných hrušek, které pokrájíte a dáte do většího hrnce se 2dcl vody. Nechte hrušky vařit velmi pozvolna. Na povidlech si mohou konečně pochutnat i diabetici. Připravte si hrušková povidla bez cukru.


Hrusková povidla recepty, které budete milovat. Place the pairs in a saucepan add sugar, cinnamon, cloves, and lemon juice. Bring to boil and turn down the heat to medium low.


Určitě si pochutnáme také na vdolkách nebo lívancích namazaných povidly z hrušek. Hruskova povidla se opravdu povedla, urcite je udelam znovu. Ja jsem delala z polovicn.


Nepřidáváme do nich žádný cukr ani konzervanyt. Jsou tak vhodná i pro diabetiky a malé děti. Jsou velice chutná do buchet, na koláče a posypat drobenkou. Pokud máte rádi švestková povidla , jistě hruškovými nepohrdnete a. Jsou sladká, hodně sladká, což ocení všichni mlsalové – vynikající chuť, která vás dostane.


Vyzkoušeny, prověřeny a chváleny zejména hlavně na pečení frgálů. Věděli jste, že povidla nemusejí být jen ze švestek? Využijte dozrávajících hrušek a schovejte si na zimu skleničky plné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения