čtvrtek 29. srpna 2019

Jak vyčistit myčku octem

Jak vyčistit myčku octem

Myčka na nádobí je pomocníkem ve spoustě domácností. Ušetří spoustu času, ale i spotřebu vody, elektrické energie a šetří životní prostředí. Aby dobře sloužila a nádobí se krásně lesklo, je třeba ji věnovat péči a pravidelně ji čistit.


Jak vyčistit myčku octem

Pokud myčku používáte často, může se snadno zašpinit od zbytku jídla, mastnoty a dalších věcí. Pojďme si nyní sepsat pár kroků k tomu, jaké jsou metody a jak správně pečovat o myčku aby byla stále funkční a nezapáchala. Nejenom zbytku prášku, ale i aviváž, mastnota a samozřejmě vodní kámen, jsou hlavními nepřáteli vaši pračky.


Myčku musíme čistit pravidelně. Alespoň tedy filtr myčky, i se sítkem. Podle intenzity používání myčky čistíme jednou za dny (u rodiny, kde se denně vaří), až jednou dva týdny (v domácnosti, kde se myčka používá jen na hrnky a skleničky).


Kromě používání chemických čističů a odmašťovačů myčky, existuje ještě jeden jednoduchý, levný a rychlý trik jak zbavit myčku mastnoty, vodního kamene a zápachu. Tuto skvělou schopnost má váš oblíbený všemocný ocet. Každá hospodyňka ví, jak využít sílu octa nejen na vaření. Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad.


Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma. A jak tedy myčku octem vyčistit ? Vyčistěte filtry myčky. Pokud jsou špinavé košíky, můžete je vyndat a pod sprchou umýt. Ideálně vodou s octem (1:1) nebo jarem. V těsnění se usazuje spousta nečistot a je to.


Jak vyčistit myčku octem

Prostory kolem bubnu pračky jsou na první pohled nepřístupné, stejně tak hadice, kterou odtéká špinavá voda. Přesto je můžete poměrně snadno vyčistit bez toho, abyste rozebrali celý spotřebič. Potřebovat budete jen obyčejný ocet, který určitě máte ve spíži. Když ho ještě doplníte.


I když dochází k čištění vnitřního prostoru myčky prakticky při každém mytí nádobí, jsou místa, kde dochází k usazování nečistot a zbytků potravin, vlivem zvýšené vlhkosti může dojít na určitých místech i ke vzniku plísní. Nečistoty mohou způsobit i zanesení odtoku vody a její ucpání. Jak mýt a udržovat myčku. Koneckonců když myčka umyje nádobí, měla by zvládnout umýt i sama sebe!


Bohužel se v myčce usazují nečistoty a postupem času ovlivňují její výkon. Prosím,máte někdo zkušenosti, jak vyčistit myčku octem ? Kam nalít ocet,jaké množství a jakou teplotu. Potíž je v tom,že u naší myčky je vždy program s předmytím,pouze bez předmytí je rychlý program na 5O stupňů,což se mi zdá na vyčištění málo.


Přišlo mi dnes mailem, VYZKOUŠENO NEMÁM a ani ZKOUŠET NEBUDU, my máme hodně měkkou vodu, nemusím mít ani sůl v myčce , ale třeba se někomu bude hodit. Podle mě by neměl ocet ublížit, kdysi jsem tímto způsobem čistila překapávač a běžně ocet používám v. Podobně jako u jiných spotřebičů podobného typu, i myčky si vyžadují pro své 1 fungování i 1 péči. Ta zahrnuje i čištění a na toto téma se podíváme blíže v následujících řádcích. Proč a jak vyčistit myčku. Dovnitř dáte špinavé nádobí, ven vytáhnete čisté.


Jak vyčistit myčku octem

Není nic nepříjemnějšího, než když vám páchne nádobí, a zjistíte, že je to kvůli myčce. Pokud ji pravidelně čistíte, neměl by takový problém nastat. Existuje však levný a účinný způsob, který vám navíc nezabere ani mnoho času. Lahvičku čističe seženete za cenu asi od korun výše. Většinou to bývá mezi až měsíci.


Hledáte levný a jednoduchý způsob, jak vyčistit pračku? V článku se dočtete, nejen, jak ji vyčistit a zbavit zápachu, ale také, jak se o pračku starat během jejího provozu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения