pátek 9. srpna 2019

Základová deska pod bazén

Vloží se rohož ze stavební oceli Q 131. Muze se tam objevit spodni voda obzvlast na jare. Ja tam mam i male cerpadylko a hlidani hladiny. Na jare se mi tam voda obcas objevi.


Při nedávném betonování stropu jsem doslat pár tipů od „starého“ betonáře, se kterými jsem se doposud nesetkal a rozhodl se je vyzkoušet a podělit se o tuto zkušenost s Vámi. Jak bych měl udělat tu výšku 15cm šalunku okolo desky ? Nechat si nařezat prkna vysoká těch 15cm a betonovat zaráz , nebo nižší prkna a betonovat na 2x ? Nebo , kdo jste něco takového už pod bazén dělali , jak jste řešili šalunk a betonování ? Získejte cenové nabídky zdarma na zednické práce, stavební firma, zedník, základová deska , stavby. Pod venkovní bazény se skutečně nejlépe hodí betonová základová deska. Nemyslím, že je to těžké udělat svépomocí, plány by Vám měla dodat firma, u které si bazén objednáváte.


Na perfektně vyčištěnou podestu se položí extrudovaný polystyren, který slouží jako tepelná izolace dna bazénu a usadí se skelet bazénu, který je již většinou obložen polystyrenem. Při ukládání dbejte zvýšené opatrnosti, aby se na plochu pod bazén nedostala hlína, kamínky apod. Deska : Začalo to tím, že s výkopem jímky se provedl i výkop díry na bazén. Na betonování jsem si pozval UNC, které nabralo písek, zajelo k pytlům s cementem a nakonec pro vodu. Cestou k bazénu se směs.


Na dno jámy jako základ pod betonovou desku doporučujeme prosáklý písek. Základová deska - shrnutí I. Na takto připravený základ se položí armovací sítě a zhotoví se základová deska. Sílu a počet armovacích sítí a sílu betonové desky musí určit stavební odborník.


Armování a všechny kovové díly bazénu musí. Speciální požadavek na odvětrávání desky jako protiradonové opatření. Samotná deska byla o síle 250mm. Vyrovnání dna výkopu a odvodnění základové desky.


Bude pod chatkou opravdu základová deska ,takže vybrat ještě. Zahradni domek posts 17. Další výsledky z webu forum. Rád bych znal vaše názory na vhodné základy pod zahradní domek. Poradce pro zahradní domky od OBI: Tipy a triky pro naplánování, položení.


Příprava podkladu pod bazén není nijak složitá. Stačí pouze jemně odklidit zeminu a pokrýt ji vrstvou písku. Tu postupně rozvrstvíme, aby vznikl celistvý podklad. Za pomocí stahovací lišty s vodní váhou vše půjde naprosto skvěle.


Když máme vše hotové, můžete už bazén připravit a začít nafukovat límec. Takový podklad pod bazén bych doporučival. Jediné negativum je že se nedá obsekat sekačkou resp vždy tam zbyde 2cm okraj vysoké trávy. Ale bazén se tváří spokojeně a dno je příjemné. Máme taky nafukovací bazén , asi teprve týden.


Máme jen udusanou hlínu a pod bazénem plachtu. Udělali jsme kruh o průměru asi a bazén je a protože terén nebyl rovný, máme ho z jedné strany asi 25cm jakoby zapuštěný. Ale je tam právě ten rozdíl, jde to zasypat nebo co s tím, poradí někdo. C, v bezénu je voda kolik?


Bude se tedy ochlazovat teplá voda od studeného dna? A teplota stěn bude od teploty 8°C do?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения