čtvrtek 29. srpna 2019

Pračka electrolux nevypouští vodu

Pračka nevypouští vodu už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. V tomto případě pračka zastavuje další pokračování programu, což může být uživatelem vyhodnoceno jako pračka nedokončila program a zůstala v ní voda.


Pro správnou identifikaci závady je tedy vhodné buď přečíst a správně rozklíčovat chybové hlášení pračky (je-li vybavena displejem a autodiagnostikou) nebo sledovat v jaké části programu voda není vypuštěna. Prací program dávno skončil, v pračce ale pořád zůstává voda. V takovém případě máte nejspíš ucpaný odtokový filtr – musíte jej vyšroubovat a ručně vyčistit. Odtokový filtr najdete v pravém či levém dolním rohu pračky, u některých modelů musíte nejprve odklapnout celý spodní kryt. Nebo pračka nevypouští vodu , protože má ucpaný filtr čerpadla.


Ten může být rovněž zanesen usazenou nečistotou z prádla (vlasy, chlupy, rozmočená buničina) a drobnými předměty – mince, sponky, případně malými kousky prádla – třeba ponožkou. Pokud Vaše pračka nevypouští vodu správně a voda tak zůstává ve vaně po dokončení programu, může být zapotřebí vyměnit vypouštěcí čerpadlo. Toto vypouštěcí čerpadlo pračky je dodáváno v kompletu s tepelnou pojistkou. Závadami, která na sebe nenechají dlouho čekat po vypršení záruční doby, jsou přepálené topné spirály u trouby na pečení nebo sklokeramické varné desky.


Pračka electrolux nevypouští vodu

Je to typické nejen pro spotřebiče AEG Electrolux. Máme jí asi let (značka Electrolux plnění z boku). Vždy byla bez problémů, ale teď když k ní přijdu a otevřu jí, tak smrdí zatuchlinou, zjistili jsme, že mi nevypustí všechnu vodu po praní a ta tam smrdí.


Michal P, to je bžunda, tys mě nachytal na švestkách. Návod je někde dobře uloženej. Je pořizovaná cca před sedmi lety. Se nám něco podobnýho jednou stalo, ale to jsem nebyla doma sama, a pochybuju, že zvládnu jednou rukou pračku naklánět a druhou vylejvat vodu.


Co dělat v případě, že pračka nevypouští vodu ? Dobrý den, mám pračku Indesit WGS 6TX a vůbec nevypouští vodu. Hadice je napojená správně, i ve správné výšce. Když je prázdná, vypouštění i odstřeďování funguje normálně, ale jakmile je v ní trochu prádla a projela celý prací postup, vodu.


V případě, že problém není v hadici, a pračka nevypouští vodu a hlasité bzučení, nejpravděpodobnější příčina ucpání kanalizační trubky, sifon nebo filtru. Při kontrole vždy položte hadru nebo vyměňte nějaký kontejner tak, aby podlaha nezachytila vodu. Problém může nastat, když jsou jeho lopatky zablokované a nemohou se roztočit.


Pračka electrolux nevypouští vodu

To, že není voda z pračky vypuštěna, může být. Zpravidla nemusíte zoufat ani nepozvat servisní tým výrobce okamžitě, protože mnoho chyb, které způsobují tento problém, je poměrně snadné najít a můžete ho opravit. Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že pračka nenapouští vodu. Když ji zapnu, začne vypouštět, ale už nenapouští a vyblikne na mě červená kontrolka-jakože, s tím něco je, třeba za půl dne se zase rozjede, ale bohužel už ji od včera přemlouvám a nic.


Filtr už jsme čistili, tak nevím, co by tomu mohlo být Je sobota, takže mi ji nikdo. Pračka jinak funguje bez problému, všechno ostatní je v pořádku. Kup Vypouštěcí čerpadlo pračky prímo od Electrolux.


Pokud vaše pračka nevypouští vodu správně a voda tak zůstává v bubnu po do. Neždímá nebo nevypouští ? Mívali jsme taky Philco a odešlo právě čerpadlo, které (ne)vypouštělo vodu ven.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения