úterý 18. února 2020

Teplota mléka na cappuccino

Při doporučené teplotě 55–°C se všechny tuky v mléce roztaví do tekuté formy a nezničí mléčnou pěnu. Při této teplotě je denaturace syrovátkového proteinu ideální pro nejlepší adsorpci na povrchu vzduchových bublin, takže vaše pěna bude stabilní. Při technice Latte Art, tedy volně přeloženo „umění mléka “, se naléváním mléka a mléčné pěny z mléka Lascato do espressa vytvářejí na povrchu nápoje různé obrazce počínaje srdíčkem, rozetou až po medvídky, slony, strašidýlka, labutě a další tvary vytvořené dle dovednosti a kreativity baristy. Jak vytvořit tu nejlepší mléčnou pěnu na cappuccino ? To se dozvíte v dalším dílu našeho seriálu, kde vám Petra Davies Veselá vysvětlí, jak správně našlehat mléko. Nalitím mléka lze v kávě kreslit obrázky zvané latte art.


Teplota nápoje by měla být taková, aby se cappuccino dalo ihned po přípravě vypít. Cappuccino se nesype skořicí, protože ta přebíjí chuť kávy. Na základní postup i správné rady jsme se zeptali hvězdy baristické scény Petry Davies Veselé, která má v Jílovém u Prahy své školící centrum pro kávové nadšence.


Náš profesionální barista vám ukáže, jak si doma připravit lahodné cappuccino. Pěnič mléka ohřev mléka 500ml, šlehání mléka 250ml, nerezové provedení, teplota mléka max. Mistryně v přípravě kávy ukázala, jak si správně nachystat kapučino.


Příprava kávy cappuccino na DeLonghi. Zpěňování mléka na kávovaru Delonghi - Duration: 2. Správné cappuccino má teplotu °C a pěna na povrchu musí mít – cm. Její konzistence musí být jemná a hladká, bez velkých bublinek. Espresso připravujeme do cappuccinového šálku, který má stejné parametry jako šálek na espresso, má jen větší obsah. Makijáto“ znamená skvrnitý, což charakterizuje tento nápoj.


Na povrchu mléčné pěny má totiž hnědé skvrny od kávy. Většinou připomíná ruční šlehač na šlehačku a funguje na stejném principu – několika rychlými pohyby pístu šleháte mléko, až se vám napění. Prozradíme vám několik baristických tipů a ukážeme vám, jak doma našlehat pěnu na cappuccino skoro jako v kavárně.


Existují také shakery na šlehání mléka , které se výborně hodí pro přípravu ledové kávy, protože v nich lze našlehat mléko za studena. Dá se sehnat speciální teploměr, správná teplota mléka v malé konvičce(nebo kdekoliv to budete ohřívat) by měla být 140F, pak se začne pálit. Když je mléko teplé, nedá se napěnit.


U pěny na latté se nejprve tryska ponoří hluboko do mléka (tak 2-3cm) a mléko se ohřeje. Stále více lidí si ale myslí, že dnešní doba si žádá lepší a chutnější cappuccino. Tím je nápoj který se skládá pouze z espressa a jemně našlehané mléčné.


U šlehání mléka je důležitá teplota. Překročíme-li zhruba 65°C, začnou mléčné proteiny denaturovat a mléko pozbude svou lehkost, nižší teplota naopak příliš nápoj ochladí. Tradiční cappuccino se připravovalo s mléčnou pěnou, dnes však narazíme povětšinou na mikropěnu připravenou výše popsaným způsobem, která je baristy hodnocena příznivěji. Musí se vám podařit obě složky - jak espresso, tak mikropěna na mléku. Základem všeho je tedy espresso, jehož přípravu už jsme probrali v dřívějším článku.


Pokud se vám nepodaří espresso se správnou cremou, je dokonalé cappuccino ztracené. Ráda bych řekla, že druhý krok, tedy napěnění mléka , je hračka. Novější variantou je tzv.


Ta je více provázaná s. Napěňovač mléka ECG NM 1patří mezi levnější elektrické šlehače mléka , které nabízejí plnohodnotný výkon. Dokáže vytvořit nadýchanou pěnu pro latte či cappuccino , jaké znáte z kaváren. Nechybí mu ani funkce ohřevu.


Parametry bohužel nejde regulovat, nikdy však teplota mléka nepřesáhne stupňů Celsia. Servírovat by se mělo cappuccino v silnostěnném porcelánovém šálku o objemu 1– 1ml. Ideální je vnitřní oblý „kulatý“ tvar šálku. Obvykle se zachycuje záběr espresso a na něj se vylije horká horká šálka mléka. Existují různé druhy cappuccino , jako je cappuccino chiaro (je také známé jako mokré cappuccino a má více mléka než běžné cappuccino ), cappuccino scuro (to je také známé jako suché cappuccino a má méně mléka než pravidelný pohár).


Sage BMF600BSS pěnič mléka. Indukční pěnič mléka Pro ohřev a napěnění mléka a mléčných náhražek Vhodný pro přípravu kávy, cappuccina, latté a jiných nápojů na bázi našlehaného mléka Nerezová základna pěniče s technologií indukčního ohřevu, který zajišťuje rovnoměrné a rychlé rozprostření tepla Systém tepelné ochrany LED indikátor Praktické. Vybírejte si Pěniče mléka podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения