pondělí 10. února 2020

Zapečená rýže se švestkami

Na švestky rozprostřeme druhou polovinu rýže. Formu vložíme do vyhřáté trouby a rýži se švestkami zapékáme při 1°C asi půl hodiny. Hlídáme si povrch, který by měl být zlatavý, okraje opečené. Zapečená mléčná rýže se švestkami. Gurmet – Vaše škola vaření.


Zapečená rýže se švestkami

Tématické fráze: švestkový nákyp švestkový rýžový nákyp ryzovy nakyp video rýžový nákyp se švestkami recepty -ryžovy nákyp se švestkami ryžoví nakyp sladká rýže se sušenými švestkami ryzovy nakyp svestkovy rýžový nákyp ze švestek rýžový švestkový nákyp sladká rýže se švestkami babiččin rýžový. Mléčnou rýži se švestkami můžeme podávat podle chuti teplou i studenou. U nás ale mléčná rýže se švestkami vychladnout nestihne. Rýže zapečená se sušenými švestkami - cítíte tu vůni?


Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Pečeme ve vyhřáté troubě při 2°C dozlatova. Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.


Ale sladkou ryzi dela to,ze misto vody se tam dava mleko,tenhle recept ctu poprve a je zbytecne slozity. Staci dat ryzi do sklenene misy v pomeru 1:s mlekem (tzn. Kdyz jeden hrnek ryze,dva hrnky mleka) a trosku osolime a peceme v troube dokud se ryze nenabobtna a neodpari se mleko. Nemusime pridavat ani maslo ani cukr nebo tak. Podáváme sypané cukrem, nebo tvarohem.


Hotový nákyp necháme vystydnout a vyklopíme. Nepodařilo se mi podávat nakrájené na trojúhelníky. Není to koláč, rýže je těžká a prostředek se zbortí. Krom toho jsem použila špatný druh rýže na kaši. Ale výsledek byl dobrý a lahodný.


Druhů rýže je mnoho a každý druh se hodí na jiný typ jídla. K asijské kuchyni dobře sedí jasmínová nebo basmati, na risotto se používá kulatozrná rýže Arborio nebo Carnarolli, na sushi je potřeba použít speciální sushi rýži, na dezerty se používá rýže s vyšším obsahem škrobu. Popis: Komplet Menu s prodlouženou trvanlivostí Dlouhozrnná rýže uvařená doměkka v mléce se švestkami a zapečená v troubě. Hotové sterilované jídlo v dvoukomorové misce.


Způsob přípravy: 1) V mikrovlnné troubě - jídlo přendejte na talíř a ohřívejte cca 2-minuty (900W) nebo dokud nebude jídlo teplé. Basmati rýže je také intenzivně voňavá, ale nelepí se. Z mnoha dalších druhů ještě stojí za zmínku divoká rýže. Příprava rýžového nákypu se švestkami : 1. Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to - minut).


Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Do studené (nebo jen trochu teplé) kaše. Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem - recept: Rýži propláchneme horkou vodou a okapanou smícháme v hrnci, nebo zapékací míse se všemi ingrediencemi, kompot dáme celý i se šťávou. Rýže se dá zpracovat na různé způsoby. Můžete zkusit i jiné ovoce.


Tenhle nákyp můžete připravit i ze zbylé uvařené rýže , kterou podusíte minut v hrnku s mlékem, citronovou kůrou, máslem a cukrem. Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé žampiony na plátky, papriku bez jádřice na nudličky, fazolky omyjeme, odřízneme obě špičky, odkrojíme vlákna a překrojíme, sýr nastrouháme. Sladké Pohoštění Jídlo. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme žampiony, papriku a podusíme ve vlastní šťávě.


Přisypeme fazolky, zalijeme vývarem, přidáme kari koření a. Ahoj všem, už nevím kde hledat tak se obracím na Vás kdo rádi vaříte poraď te mi kde najdu recept, kde je mleté maso, zelenina,protlak,vývar a rýže kerá se navaří, ale vše se zapeče v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения